search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:16
MENU CLOSE

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ζεσταίνουν τις μηχανές εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων – Τα αιτήματά τους

28.01.2024 10:23
agrotes

Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας σχεδιάζουν για σήμερα οι αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων.

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 σε χωριά και σε εισόδους της πόλης.

Τη Δευτέρα, οι αγρότες της Λάρισας έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό ή τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Τετάρτη οι αγρότες θα βρεθούν στην Agrotica, όπου έχουν προγραμματίσει μεγάλη κινητοποίηση.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Μακεδονία, όπου τα μπλόκα ενισχύονται σε Δερβένι, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Επανομή, Πιερία, Γιαννιτσά και Σέρρες και οι μηχανές …ζεσταίνονται.

Ευρεία σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου

Στην ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητηθούν τα μέτρα που μπορεί να δρομολογηθούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των αγροτών.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συντονιστή, τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πέντε υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους, με βασικότερα εκείνα της μείωσης του κόστους της ενέργειας και της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου, της έγκαιρης χορήγησης των ενισχύσεων, καθώς και της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% σε κάθε φυσική καταστροφή.

Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, την πρώτη ημέρα των μπλόκων στη Θεσσαλία, κινητοποίησαν τους αγρότες, που παρατάχθηκαν με περισσότερα τρακτέρ σε Καρδίτσα, Πλατύκαμπο Λάρισας, Αλμυρό Βόλου και Ζάρκο Τρικάλων, αλλά και σε Γρεβενά, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και άλλες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης στον ύπνο του έλεγε «θα σε θάψω χωρίς παπά» – Τι λέει στην κατάθεσή του 30χρονος

Περιστέρι: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα – Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:16