search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:14
MENU CLOSE

«58 καρφιά στα Τέμπη»: Έργο τέχνης στη μνήμη των θυμάτων – «Πονάει η καρδιά μας για αυτή την άθλια μέρα» λέει ο δημιουργός

29.01.2024 12:09
karfia

Έργο τέχνης αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων και των επιζώντων της τραγικής σύγκρουσης τραίνων στα Τέμπη, φιλοτέχνησε και τοποθέτησε ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης, 500 μέτρα νοτιότερα από το σημείο του δυστυχήματος.

Πρόκειται για 58 μεταλλικούς σωλήνες 2-2,5μετρων και η συνολική εγκατάσταση έχει διαστάσεις 15x5x2,5μετρα.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός, τα 58 «καρφιά», όσοι και οι νεκροί είναι καρφωμένα στην καρδιά της Ελλάδας, ενώ όπως σημειώνει «γνωρίζουμε πως αυτό το χάλι που λέγεται ελληνικό κράτος έχει προκαλέσει ένα έγκλημα που κόστισε την ζωή άδικα εντελώς σε τόσους ανθρώπους.»

Ακόμη, ο Γιώργος Κόφτης καταγγέλλει «διάχυτη σιωπή στα ΜΜΕ» και επίσης προτρέπει μέσω του έργου σε αυτοκριτική για «κάθε φορά που κάναμε τα στραβά μάτια, είτε σε λαμογιες, είτε σε ρουσφέτια, είτε σε ανομία και σε παράβαση καθηκόντων ,είτε σε υπέρβαση καθηκόντων και θρεψαμε αυτό το κτήνος».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Διαβάστε επίσης:

Ιεράπετρα: Το άλμα θανάτου για τον 17χρονο Μάριο στην αυτοσχέδια πίστα motocross (video)

Ρόδος: 29χρονος προσπάθησε να αποπλανήσει 14χρονη μέσω Facebook – Τον παγίδευσαν οι γονείς της

Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης δεν ήταν μόνος» – Τι λέει ο Θανάσης Κατερινόπουλος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:14