search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Απεργιακή συγκέντρωση με αίτημα την ανάκληση απολύσεων

31.01.2024 13:59
ellinika-amyndika-systimata

Με σύνθημα «οι απολύσεις δεν θα περάσουν» και καταγγελία της πρακτικής “φύγε εσύ, έλα εσύ” που λένε ότι ακολουθεί η Διοίκηση των ΕΑΣ, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της εταιρίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης, κατά την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις δεκάδες απολύσεις που έχει αποφασίσει η διοίκηση και καλούν το Υπουργείο Εργασίας «να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση της επαίσχυντης τακτικής της Διοίκησης των ΕΑΣ που απολύει αναίτια, προκλητικά και εκδικητικά» όπως σημειώνουν.

Τονίζουν δε ότι «η αγωνία των εργαζομένων γίνεται μαζικός αγώνας για τη διασφάλιση της δουλειάς και της διαβίωσης των οικογενειών τους. Η αντίδραση στη λογική του “μαρτυρίου της σταγόνας” της κάθε επόμενης σύμβασης είναι ολομέτωπη». Επέκριναν δε την παρουσία αστυνομικής δύναμης κατά τη συγκέντρωση, με το σωματείο τους να αναφέρει ότι «μόνο αποκρουστικά μυαλά θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί μία τέτοια ενέργεια».

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν μεγάλος αριθμός πρωτοβάθμιων συνδικάτων, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Avgi – Φυλή: Τρία άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα – Αρνήθηκαν να φύγουν πεζή λόγω τραυματισμού (video)

Διδυμότειχο: Ποντίκια είχαν καταφάει την αδελφή του βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:53