search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Λέσβος: Δύο νεκροί πρόσφυγες μετά από πρόσκρουση βάρκας στα βράχια – Ένας αγνοούμενος

31.01.2024 08:37
limeniko skafos

Δύο πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί το βράδυ της Τρίτης (30/1) στην περιοχή του Παληού στο Μανταμάδο Λέσβου.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από σκάφος της Frontex, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, και ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων στην περιοχή, παρα τους θυελλώδεις βοριάδες που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, «η λέμβος έφτασε στην ακτή με τους επιβαίνοντες να διαφεύγουν σε ορεινή περιοχή, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση από βοηθητικό σκάφος της δύναμης Frontex. Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν συνολικά πενήντα επτά (57) αλλοδαποί στην ορεινή περιοχή Παληού Λέσβου καθώς και δύο (02) σοροί πλησίον της ακτής από στελέχη της ΕΛΑΣ. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Γραφείο Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης».

Οι διασωθέντες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Κατά δήλωσή ενός εκ των διασωθέντων, ένας εκ των επιβαινόντων έπεσε στη θάλασσα όταν η λέμβος προσέκρουσε στην βραχώδη ακτή και έκτοτε αγνοείται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο.

Διαβάστε επίσης:

Εξασθενεί η κακοκαιρία Avgi, παραμένουν το κρύο και τα μποφόρ – Πού θα βρέξει

Κακοκαιρία Avgi: Παραμένει εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στη Φυλή – Αίσιο τέλος για τους οδηγούς που ήθελαν να ανέβουν στην Πάρνηθα

Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα – Ένας νεκρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:26