search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:46
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομεία του ΕΣΥ κάνουν παράνομες αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα με κρυφές χρεώσεις

31.01.2024 15:20
EKAV-NEW

Παράνομες συμβάσεις υπογράφουν διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων με εταιρίες ιδιωτικών ασθενοφόρων, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό τους με κρυφές χρεώσεις.Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφορικά με τις δευτερογενείς διακομιδές των ασθενών, που παίρνουν εξιτήριο και μεταφέρονται στο σπίτι τους, με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

«Οι άδειες ασθενοφόρων υπενοικιάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν ασθενοφόρα και αυτές συνάπτουν μη νόμιμες συμβάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και εξηγεί: «Μια σειρά από Διοικήσεις Νοσοκομείων, όπως τελευταία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναθέτουν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα τις δευτερογενείς διακομιδές. Δηλαδή την μεταφορά των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο στο σπίτι τους».

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων επιβαρύνονται κατά πολύ και ταυτόχρονα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ υπογράφουν μη νόμιμες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων, χωρίς να έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να λειτουργούν ασθενοφόρα, εκφράζοντας την απορία: «πως επιτρέπεται σε Δημόσιες υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία να παρανομούν».

Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο άδειες για ασθενοφόρα μπορούν να διαθέτουν μόνο ιδιωτικές κλίνες ή ασφαλιστικές εταιρείες και μόνο για τους δικαιούχους, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Και όμως παράνομα οι άδειες ασθενοφόρων υπενοικιάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος μέσω των Νοσοκομείων παρανομεί».

Λύση στο πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να δοθεί με τη σύσταση των θέσεων οδηγών στα Νοσοκομεία και με προσλήψεις : «προκειμένου τα ίδια τα νοσοκομεία να πραγματοποιούν τις δευτερογενείς διακομιδές. Ήδη νοσοκομεία έχουν συστήσει την εν λόγω υπηρεσία και αναλαμβάνουν τις δευτερογενείς διακομιδές (πχ. Άρτα)», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Κάπνισμα και τριχόπτωση – Τι πρέπει να προσέχουμε

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Ποια είναι η σχέση του με την κατάθλιψη και την σωματική κόπωση

FDA: Περίπου 5.000 παρενέργειες από καλλυντικά αναφέρονται κάθε χρόνο – Τι πρέπει να κάνουμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58