search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:45
MENU CLOSE

Χρηστίδου – Σαρακιώτης: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η ΑΔΑΕ – Ενοχλούσαν οι αποκαλύψεις με τις παρακολουθήσεις

01.02.2024 22:00
aade new

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν η Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδια για ζητήματα διαφάνειας και Βουλευτής Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ και του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Χρήστου Ράμμου σχετικά με την απόκρυψη 6.705 άρσεων απορρήτου.

«Μία Αρχή προσπάθησε να διατηρήσει τον τίτλο της Ανεξάρτητης και βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης της ΝΔ», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνουν πως «η χώρα μας συνιστά το «μαύρο πρόβατο» της ευρωπαϊκής οικογένειας στα ζητήματα λειτουργίας του Κράτους Δικαίου».

Ειδικότερα, σημειώνουν τα εξής:

«Μία Αρχή προσπάθησε να διατηρήσει τον τίτλο της Ανεξάρτητης και βρέθηκε στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της ΝΔ. Ο λόγος για την ΑΔΑΕ που κατέληξε στην αλλαγή της σύνθεσης της διοίκησης, αφού οι αποκαλύψεις με τις παρακολουθήσεις ενοχλούσαν.

Η ΕΥΠ είχε “ξεχάσει” να αποστείλει 717 εισαγγελικές διατάξεις για το 2021, που τις απέστειλε το 2022 και η αντιτρομοκρατική αντίστοιχα 5.988. Η μεθοδολογία της Κυβέρνησης συμπυκνώνεται στα εξής: α) Επιλέγεις τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών, β) υπονομεύεις το έργο τους, γ) ελέγχει τους θεσμούς κα τα ΜΜΕ, δ) καταλύει επί της ουσίας το Κράτος Δικαίου, με αποτέλεσμα δ)  την εδραίωσή της ως καθεστώς.

Το γεγονός ότι, η χώρα μας συνιστά το «μαύρο πρόβατο» της ευρωπαϊκής οικογένειας στα ζητήματα λειτουργίας του Κράτους Δικαίου είναι καταγεγραμμένο και πανθομολογούμενο διεθνώς. Είναι επιτακτική η ανάγκη να λάβει τέλος ο διασυρμός της και να επανέλθει στην ευρωπαϊκή εμπροσθοφυλακή σε ότι αφορά τόσο την προστασία του, όσο και τη διαφύλαξη της βαθιάς δημοκρατικής μας παράδοσης».

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αποφασισμένοι για σύγκρουση οι φοιτητές, αμετακίνητη η κυβέρνηση

Άλκης Καμπανός: Παιδιά άφησαν λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του – Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας (Videos)

Γάμος ομοφύλων: Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές – Το νομοσχέδιο «καταργεί μητρότητα και πατρότητα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:43