search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:32
MENU CLOSE

Συνομιλίες ΗΠΑ και Ισραήλ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Ζώνη ασφαλείας ζήτησε η Ουάσινγκτον

01.02.2024 00:41
kirbi lefkos oikos 654- new

Η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν με τον κορυφαίο Ισραηλινό αξιωματούχο Ρον Ντέρμερ στην Ουάσινγκτον.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με το Ισραήλ και το Κατάρ για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που συνεχίζουν να κρατούνται από τη Χαμάς μετά την επίθεση της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν στο Ισραήλ το θέμα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μείωση του μεγέθους του εδάφους της Γάζας.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιδρομή σε νοσοκομείο στην Τζενίν και την καταστροφή ενός πανεπιστημίου στη Γάζα, ο Μίλερ είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την αξιολόγηση της επιδρομής, αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν το θέμα της κατεδάφισης θέσεων και το Ισραήλ ανέφερε ότι αυτές έγιναν μόνο όταν ήταν θέσεις από τις οποίες εξαπολύονταν ή σχεδιάζονταν τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Καταφθάνουν στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ οι αγρότες ενόψει Συνόδου Κορυφής – Ελιγμοί κατευνασμού από την Κομισιόν

Αγρότες: Κίνηση τακτικής από την Κομισιόν – Εξαιρούνται και το 2024 από την υποχρεωτικότητα της αγρανάπαυσης

Χαμάς: Πρόταση για εκεχειρία στο «τραπέζι» – Στη Γάζα ο πληθυσμός λιμοκτονεί, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22