search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:56
MENU CLOSE

Γερουλάνος σε Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια: Πώς γίνεται ένας εκπρόσωπος της αγάπης να μιλάει με τόσο μίσος;

02.02.2024 20:04
GEROULANOS
Eurokinissi

Τις μεσαιωνικές απόψεις που εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σχολίασε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» είπε πως άκουσε προσεκτικά τη συνέντευξη τού Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ. Αναφερόμενος στις αναφορές του για την ομοφυλοφιλία, επισήμανε πως «περιείχαν απίστευτο μίσος, για έναν άνθρωπο που υποστηρίζει πως είναι εκπρόσωπος της αγάπης. Δεν ταιριάζει αυτό στους ανθρώπους τής εκκλησίας, στους ανθρώπους τής Ορθοδοξίας. Η εκκλησία, κηρύττει πως πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, παρά τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να έχουμε. Ακόμα και αν πιστεύει πραγματικά όσα είπε, δική του δουλειά είναι να αγκαλιάσει αυτόν τον κόσμο και όχι να τον διώχνει. Αντίθετα, στη συνέντευξη, είδαμε έναν άνθρωπο που θέλει να διώξει «πράγματα» από πάνω του, πράγμα που είναι επικίνδυνο για έναν άνθρωπο τής εκκλησίας».

Ένας από τους λόγους που γίνονται αυτού τού είδους τα κηρύγματα μίσους και διχαστικότητας, είναι, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ «επειδή ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται το Νομοσχέδιο. Σήμερα, είναι νόμιμο δύο γυναίκες να μεγαλώσουν ένα παιδί, εφόσον μπορούν να συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης και η μια από τις δύο να μείνει έγκυος. Το σημερινό Νομοσχέδιο προσφέρει μόνο μία νομική προσθήκη, δηλαδή αν η φυσική μητέρα τού παιδιού φύγει από τη ζωή, να μην μείνει ορφανό. Δεν πρόκειται για μια αμαρτωλή δράση, με σκοπό να συγκρουστούμε με την εκκλησία, αλλά ούτε και μια δράση για να υποβιβαστεί η ηθική τού κόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης «διαπράττει» ένα έγκλημα, αφού για ένα μήνα συζητάμε ένα Νομοσχέδιο που δεν έχουμε δει. Ο καθένας φαντάζεται ό,τι μπορεί, γεμίζει τα κενά που αφήνει η πληροφόρηση τής Κυβέρνησης με ό,τι μπορεί να περάσει από το μυαλό του και έτσι γίνεται μια συζήτηση η οποία διχάζει».

«Ένα Νομοσχέδιο κατ’ αρχάς παρουσιάζεται σε μορφή κειμένου και πάνω σε αυτό, τοποθετούμαστε, λέμε σε τι συμφωνούμε, σε τι διαφωνούμε και γίνεται μια ώριμη συζήτηση. Ένα μέρος τής κοινοβουλευτικής ομάδας μας, όπως και άλλων, παίρνει θέση με βάση πράγματα που φαντάζεται και όχι όσα θα δούμε να έρχονται. Άρα, αν προσεγγίσουμε αυτό το Νομοσχέδιο σαν μια φυσική εξέλιξη μίας προοδευτικής άποψης για την κοινωνία, πως δηλαδή προχωρά την κοινωνία μπροστά, δεν υπάρχει λόγος για τέτοια ένταση γύρω από το θέμα. Μπορούμε να περάσουμε το Νομοσχέδιο χωρίς η ελληνική κοινωνία να είναι χειρότερη αύριο, όπως δεν ήταν τα τελευταία 8 χρόνια με το σύμφωνο συμβίωσης» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους αγρότες

Μαρία Καρυστιανού – Τέμπη: Απίστευτες αποκαλύψεις – «Αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην… Εκκλησία» της είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Μητσοτάκης στον «Economist»: Το πιο ισχυρό ανάχωμα κατά του λαϊκισμού είναι να ακούς τους πολίτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09