search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:18
MENU CLOSE

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Μαγειρεύαμε με ό,τι έφερνε ο κόσμος, δεν αγοράζαμε τίποτα» λέει εθελοντής – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για ξέπλυμα

02.02.2024 19:23
polyxronopoulos_allosanthropos_ndp

Νέες μαρτυρίες προστίθενται στο παζλ της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μετά τις αποκαλύψεις για έρευνα για τη δραστηριότητα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Μιλώντας στο Mega άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι γνώριζε όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» σημείωσε: «Μαγειρεύαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά». Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου, μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια – δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Πχ Πελτέ. Συμπληρώματα…» αποκάλυψε ο γαμπρός του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής τόνισε ότι για τις δωρεές προς την κοινωνική κουζίνα υπάρχουν αποδείξεις και ότι ο εντολέας του θα μιλήσει αναλυτικά για όλα τη στιγμή που ο ίδιος θα αισθανθεί έτοιμος .

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία ξεκινά ποινική έρευνα με βάση τα στοιχεία της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την οικονομική διαχείριση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος».

Η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης,της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα, φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο Ζακύνθου: Αναγκαία η άμεση συντήρηση του πλοίου «Παναγιώτη» – Κλιμάκιο του ΕΜΠ εκπονεί σχέδιο για τη διάσωσή του

Αίγινα: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό – Με εκρηκτικό μηχανισμό το σαμποτάζ

ΣτΕ: Συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:17