search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Η Ιεραρχία δεν πυροβόλησε τα πόδια της…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2319
01/02/2024
03.02.2024 08:35
serafeim new

«Να μην πατήσουν το πόδι τους όσοι πολιτικοί ψηφίσουν θετικά στο νομοσχέδιο αυτό και νομιμοποιήσουν τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών» είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Γιατί; Επειδή «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος. Για την Εκκλησία είναι μια αμαρτία από τον νόμο του Θεού». Η δήλωση αυτή προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου της Ιεράς Συνόδου που θα διαβαστεί αυτή την Κυριακή στους ναούς.

Τι λέει το εν λόγω – μετρημένο και χωρίς ακρότητες – κείμενο; Ότι «η Εκκλησία αγαπά όλα τα βαπτισθέντα παιδιά της και όλους τους ανθρώπους που είναι δημιουργήματα του Θεού, μικρούς και
μεγάλους, αγάμους και εγγάμους, κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, επιστήμονες και μη, άρχοντες και αρχομένους, ετεροφύλους και ομοφυλοφίλους, και ασκεί την φιλάνθρωπη αγάπη της, αρκεί, βέβαια, να το θέλουν και οι ίδιοι και να ζουν πραγματικά στην Εκκλησία».

Εντάξει, δεν είχαμε αμφιβολία για το ότι κάποιοι ιεράρχες θα πάρουν τα κουμπούρια και τα καρυοφύλλια κατά της ομοφυλοφιλίας. Είναι ωστόσο σημαντικό το ότι το κείμενο της Ιεράς Συνόδου, χωρίς να αφίσταται από τις πάγιες εκκλησιαστικές θέσεις, μεταδίδει την ψυχραιμία και τη σωφροσύνη που απαιτεί ο κοινωνικός της ρόλος. Και ότι η Σύνοδος αποφάσισε να μην πυροβολήσει τα πόδια της…

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καπουτζίδης: Από τις «Σέρρες» στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Μητσοτάκης αυτοσαρκάζεται: «’Ενα από τα μυστικά της δουλειάς είναι να μην παίρνεις τον εαυτό σου πάντα τόσο πολύ στα σοβαρά»

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «πονηρές» διαρροές για κόντρα με Πολάκη κάνουν πιο διστακτικό τον Κασσελάκη για το «πολιτικό κέντρο» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:39