search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:54
MENU CLOSE

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Σήμερα ο πρωθυπουργός μιλά για τον Δημήτρη Τσιόδρα

05.02.2024 11:54
tsiodras mitsotakis new

Με την εμφάνιση του πρωθυπουργού απόψε στην παρουσίαση του βιβλίου του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Τσιόδρα ξεκινά ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση και ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί απόψε στο Μέγαρο Μουσικής και θα μιλήσει για την Ευρώπη, τις προοπτικές του αύριο και τη συμβολή της χώρας στην ευρωπαΐκή πορεία καθώς το βιβλίο του κ. Τσιόδρα έχει τίτλο “ευρωπαΐκή ενοποίηση, οι περιπέτειες ενός οράματος”.

Σημαντικοί είναι και οι ομιλητές σε αυτή την εκδήλωση καθώς πολλά μπορεί να ειπωθούν και για το θέμα των ευρωεκλογών αλλά και για το πολιτικό μήνυμα που αυτές τα στείλουν σε όλα τα κόμματα.

Θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Μαρία Δαμανάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου ενώ την πρώτη του παρέμβαση από τότε που εξελέγη πρόεδρος του συμβουλίου της Ευρώπης θα κάνει και ο Θεόδωρος ο Ρουσόπουλος.

Το όνομα του Δημήτρη Τσιόδρα μαζί με εκείνο της Εύης Χριστοφιλοπούλου είναι ουσιαστικά τα πρώτα που ατύπως επισημοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το πράσινο φως έχουν πάρει ακόμα δυο από τους ευρωβουλευτές που έχουν κάνει ήδη δύο θητείες, η Ελίζα Βόζεμπέργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ τη μάχη για την δεύτερη πενταετία θα δώσουν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μάλιστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε και στα αγροτικά μπλόκα στο Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα θέλοντας να βοηθήσει την κυβέρνηση για την μάχη που δίνει προκειμένου να εκτονωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι πληροφορίες λένε πως τις επόμενες μέρες θα ταχθεί δημοσίως και υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, κάτι που έχει κάνει ήδη η Ελίζα Βόζεμπεργκ και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η φημολογία ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει όριο δυο θητειών για τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάτι που τελικά όπως φαίνεται πως το παρόν εγκαταλείφθηκε και αν ανακοινωθεί αυτό θα γίνει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα αφορά το από δω και πέρα χωρίς να έχει αναδρομικότητα.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου τις τελευταίες μέρες πέρασε και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος και αυτός θα είναι υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο.

Κλειδωμένη είναι και η υποψηφιότητα του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές του και την παρουσία του δίπλα στον πρωθυπουργό.

Δυνατά παίζει το όνομα και της Βούλας Πατουλίδου ενώ αυτή τη φορά φαίνεται πως έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος ήδη κάνει περιοδείες σε διάφορα μέρη της χώρας και στα τέλη Μαρτίου θα βρεθεί και στην Αμερική καλεσμένος για την εορτή της 25ης Μαρτίου.

Μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως θα έχει και η πρώην βουλευτής του κόμματος Νόνη Δούνια η οποία και αυτή συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει μία υποψηφιότητα του συνδικαλιστή της αστυνομίας Γιώργου Καλλιακμάνη ο οποίος τις προηγούμενες μέρες συγκρούστηκε δημοσίως στην τηλεόραση του Μega με τη Ματίνα Παγώνη για το αν οι γιατροί παίρνουν φακελάκια.

Πρόσωπα που κατά καιρούς ακούγονται ακόμη χωρίς να έχει δοθεί επισήμως το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο καθηγητής φυσικών καταστροφών και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο Μιχάλης Μπλέτσας ερευνητής στο ΜΙΤ, ο αντιπτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο οποίος έχει πλούσια τηλεοπτική παρουσία σε πάνελ που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα και ο πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου που είχε αντιμετωπίσει δυναμικά στο πανεπιστήμιο του τις καταλήψεις και είχε ζητήσει την συνδρομή των ματ προκειμένου να χτιστεί στο πανεπιστήμιο μια βιβλιοθήκη σε χώρο που ήταν επί δεκαετίες κατειλημμένος.

Εκτός τελικά θα μείνει η Μαρία Σπυράκη μετά τις περιπέτειες που είχε με τον συνεργάτη της και την εμπλοκή των οργάνων του κοινοβουλίου σε αυτές και ο Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Με… καμπάνιες και περιοδείες απέναντι στην Νέα Δημοκρατία – Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση Κασσελάκη και μήνυμα για εξωστρέφεια από την Κοζάνη, στον απόηχο των εσωκομματικών κλυδωνισμών

Κασσελάκης: «Εμείς θέλουμε να χτίσουμε, δε θα γκρεμίσουμε – Δε θα προδώσω ποτέ τον κόσμο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44