search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση Κασσελάκη και μήνυμα για εξωστρέφεια από την Κοζάνη, στον απόηχο των εσωκομματικών κλυδωνισμών

05.02.2024 07:00
KASSELAKIS

Την επιστροφή στην εξωστρέφεια θέλησε να επισημάνει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο των εργασιών του πρώτου Περιφερειακού Αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κοζάνη, κι ενώ το Σάββατο βρέθηκε στην Agrotica  και στην Καστοριά όπου συνομίλησε με αγρότες από τα μπλόκα.

Μετά από το σκηνικό εσωτερικής κρίσης που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα με τις ηχηρές διαφοροποιήσεις Παππά και Πολάκη, το περιφερειακό συνέδριο, όσους το διοργάνωσαν αλλά και όσους συμμετείχαν, έδωσε μια ανάσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό, διότι κρίθηκε επιτυχημένο και παραγωγικό, φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της, τους τοπικούς φορείς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κ.ο.κ.

Ακολουθεί το δεύτερο περιφερειακό Συνέδριο, για την Θεσσαλία, το οποίο θα γίνει στην Λάρισα το προσεχές Σάββατο. Ο στόχος, όπως είπε ο Άγγελος Τόλκας – υπεύθυνος για την οργάνωση των περιφερειακών συνεδρίων –  είναι να γίνουν και τα 13 συνέδρια, όπως είχε εξαγγελθεί αρχικώς, μετά τα υπόλοιπα 11 να λαμβάνουν χώρα μετά το Έκτακτο συνέδριο, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

«Εθνικό στοίχημα η αποκέντρωση»

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον χαιρετισμό του το πρωί (κυρίως) και στην ομιλία του κατά το κλείσιμο των εργασιών έδωσε έμφαση στην ανάγκη για αποκέντρωση που πρέπει να ξεκινήσει από την περιφέρεια όπως είπε με τις μεγαλύτερες πληγές, και την ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας, με ίσες ευκαιρίες για όλους, ώστε, οι νέοι ειδικά, να μείνουν στον τόπο τους και να διαπρέψουν, να μη γίνουν απόδημοι ή εσωτερικοί μετανάστες.

Μάλιστα σημείωσε ότι η αποκέντρωση πρέπει να είναι «εθνικό στοίχημα», και δεσμεύτηκε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις πρώτες προτεραιότητες.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε περήφανος για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς του δίνει την δυνατότητα να αντλήσει ιδέες από όλη την κοινωνία, και να εμπλουτίσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα το οποίο όπως είπε θα είναι «μακρόπνοο» και «εμπεριστατωμένο».

Κλείνοντας τις εργασίες είπε πως το συνέδριο της Κοζάνης ήταν «η αρχή μιας μεγάλης πορείας εξωστρέφειας που δε θα μεγαλώσει μόνο το κόμμα μας αλλά το κίνημα που χτίζουμε».

Απαντώντας στα σχόλια της ΝΔ περί επικοινωνιακού σόου για το ότι ανέβηκε σε τρακτέρ, κατά την επίσκεψή του σε μπλόκο της Ημαθίας, ο Στέφανος Κασσελάκης ανταπέδωσε λέγοντας «δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ» (τον σύμβουλο του πρωθυπουργού) και τις «σκηνοθετημένες πόζες» ενώ προανήγγειλε περισσότερες επισκέψεις σε μπλόκα, προς ικανοποίηση και των κομματικών στελεχών που είχαν αρχίσει να γκρινιάζουν (και) για την απουσία από το αγροτικό μέτωπο.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την διακομματική συμμετοχή

Από την Κουμουνδούρου εκφράζουν ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπήρξε συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Εξ ου και στο άνοιγμα των εργασιών με τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «οι καλές ιδέες δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε νέα δημοκρατία, είναι καλές ιδέες κι αυτές πρέπει να αντλούνται από όλη την κοινωνία όχι μόνο από προεκλογικά προγράμματα του κάθε κόμματος». «Δεν είναι δυνατόν καθετί το οποίο κάνουμε να είναι κομματικοποιημένο και να φοβόμαστε να συνεργαστούμε στις καλές ιδέες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος αλλά και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν μπαράζ συναντήσεων με συνδικαλιστές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους προέδρους των επιμελητηρίων, αυτοδιοικητικά στελέχη τη Δυτικής Μακεδονίας, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και φορείς, Εμπορικούς συλλόγους, αλλά και με την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν με έμφαση τα εξής στοιχεία της χθεσινής διοργάνωσης:

-Τη συζήτηση για την Παιδεία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεόδωρο Θεοδουλίδη, καθώς η παρουσίαση που έκανε για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας κρίθηκε ως «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», και από την οποία, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «αποδείχθηκε εμπράκτως ότι το αφήγημα της κυβέρνησης για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι απολύτως παραπειστικό». 

-την συμμετοχή και των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη, οι οποίοι στην συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έθεσαν όλα τα ζητήματα για το αυτοδιοικητικό τους έργο και τα επόμενα βήματα που θα κάνουν.

-το ότι υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές με το θέμα της απολιγνιτοποίησης που ταλαιπωρεί την περιοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο

-την διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου με την τοπική κοινωνία, με τον Στέφανο Κασσελάκη, τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφουν τα προβλήματα της περιφέρειας, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην καταληκτική του ομιλία σημείωσε την ανεργία, όπου η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Κοζάνη: «Από εδώ ξεκινά μια μεγάλη πορεία εξωστρέφειας – Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ, οι ελίτ και οι μηχανορραφίες δεν θα κερδίσουν»

Παύλος Μαρινάκης για τον βανδαλισμό εκκλησίας στη Λάρισα: «Βαθιά προσβλητικό, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με την Υγεία μας δεν παίζουμε – Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως το 2025 για προγράμματα κατά του καρκίνου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:41