search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:53
MENU CLOSE

Κασσελάκης από Κοζάνη: «Από εδώ ξεκινά μια μεγάλη πορεία εξωστρέφειας – Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ, οι ελίτ και οι μηχανορραφίες δεν θα κερδίσουν»

04.02.2024 21:04
kasselaikis new

Με το μήνυμα πως από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να ξεκινήσει η αποκέντρωση και η ανάταξη της χώρας, έκλεισε τις εργασίες του πρώτου περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κοζάνη, ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως είπε, η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, «αρχίζουμε εκεί που η κοινωνία μας έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη και την μεγαλύτερη αδικία».

«Αυτό εδώ το προσυνέδριο», σημείωσε, «είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας εξωστρέφειας που δε θα μεγαλώσει μόνο το κόμμα μας αλλά το κίνημα που χτίζουμε». «Οι ελίτ δε θα κερδίσουν», διεμήνυσε, προσθέτοντας: «δε θα προσδώσω ποτέ τον κόσμο, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος σταθεί απέναντι σε μια πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία, θα βρει πολύ κόσμο απέναντί του».

Απαντώντας στα σχόλια της ΝΔ για την παρουσία του σε μπλόκο το Σάββατο όπου ανέβηκε μάλιστα και σε τρακτέρ, μετά από πρόσκληση αγρότη όπως είπε ο ίδιος, ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της για τη χθεσινή μου φωτογραφία πάνω σε τρακτέρ στο πρώτο από τα τρία μπλόκα που επισκέφθηκα και που είναι το πρώτο από τα πολλά που θα επισκεφθώ ακόμα».

«Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ και σκηνοθετημένες πόζες», συνέχισε. «Είμαστε μέσα στην κοινωνία. Οι ελίτ δεν έχουν καταφέρει ποτέ να αντισταθούν σε ένα κίνημα. Η Δικαιοσύνη μόνο με αγώνες θα υπάρξει στο τέλος της ημέρας. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας γιατί δεν εξαρτώμαστε από κανέναν. Οι ελίτ και οι μηχανορραφίες δεν θα κερδίσουν».

Μιλώντας για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είπε πως «είναι ξεχασμένημαραζωμένη, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου». Υπογράμμισε πως είναι η πρώτη περιφέρεια σε ανεργία, με το ποσοστό της να ανέρχεται σε 17,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2023. «Εδώ οφείλει να ξεκινήσει η αποκέντρωση, η ανάταξη της χώρας. Είναι δίκαιο και ηθική μας υποχρέωση».

Όσον αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εμείς θέλουμε να χτίσουμε, δεν θα γκρεμίσουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να γκρεμίσει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του ΟΗΕ». Μάλιστα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε επί διακυβέρνησής του, να παρατείνει τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ακόμη και μετά το 2038. «Ολοκληρώσαμε την μονάδα 5 η οποία πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις για μηδενικούς ρύπους, ένα έργο που υλοποιήσαμε εμείς και κόστισε 2 δισ. και τώρα η ΝΔ πάει να κλείσει μέσα σε δυόμισι χρόνια, χωρίς να έχει υπάρξει απόσβεση» τόνισε.

Επισήμανε με έμφαση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Όσο για την ακρίβεια στην τιμή της ενέργειας,  και για τους απλούς καταναλωτές και για τους αγρότες, είπε πως είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. «Υπάρχουνε λύσεις, δεν τις θέλει η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία σημείωσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή όπου στεγάζεται η έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία οδήγησε σε τρομακτική μείωση στον αριθμό των εισακτέων. Την ίδια ώρα, ενώ το πανεπιστήμιο έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις, υπάρχουν μόλις 13 μέλη ΔΕΠ διδακτικό προσωπικό. «Έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της. Θέλουμε και άλλους απόδημους; Αντί να μιλάει η κυβέρνηση για το υποτιθέμενο Harvard που θα έρθει, ας ανοίξει τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν τα έχει ανοίξει», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την Υγεία, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αυτή να είναι δημόσια, όταν σήμερα το 40% των δαπανών προέρχεται από την τσέπη των πολιτών.

Τέλος, για τους αγρότες σημείωσε μεταξύ άλλων πως είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας μας επομένως πρέπει να στηριχθούν και όχι να εκτίθενται σε επιχειρηματικά ρίσκα.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Δείτε LIVE την ομιλία στην Κοζάνη

Παύλος Μαρινάκης για τον βανδαλισμό εκκλησίας στη Λάρισα: «Βαθιά προσβλητικό, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με την Υγεία μας δεν παίζουμε – Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως το 2025 για προγράμματα κατά του καρκίνου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:52