search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Χειροπέδες σε γνωστό YouTuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ σε live μετάδοση στα social media

06.02.2024 21:58
astynomia new

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 35χρονος γνωστός Youtuber και TikToker ο οποίος κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Κατηγορείται ότι για περισσότερο από ένα χρόνο προέβαινε σε κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης (7/2).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Τον περασμένο Νοέμβριο, είχε συλληφθεί στο Κερατσίνι ένας ακόμη Youtuber ο οποίος προέβαινε σε αντίστοιχες πράξεις κακοποίησης νεαρών ατόμων με νοητική στέρηση. Ενδεικτικό της έκτασης της κακοποίησης είναι το γεγονός ότι η έρευνα είχε αποκαλύψει τότε 554 βίντεο φρίκης τα οποία παρακολουθούσαν πληρώνοντας αδρά 22.000 αρρωστημένοι συνδρομητές που έδιναν μέχρι και 150 ευρώ για να βλέπουν τα θύματα να υποφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Ανακτήθηκαν τα μηνύματα που είχε διαγράψει ο κρεοπώλης – Το περιεχόμενο των συνομιλιών

Γιώργος Λυγγερίδης: Έδωσαν το όνομά του στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής

Έντονες αντιδράσεις για την εισβολή της Αστυνομίας στη Νομική της Κομοτηνής – Νέο πανεκπαιδευτικό την Πέμπτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08