search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Περιορισμοί στη βίζα ατόμων που εμπλέκονται στο εμπόριο λογισμικών τύπου Predator

06.02.2024 21:23
DEPARTMENT_STATE

Στον περιορισμό στη βίζα των ατόμων που εμπλέκονται στο εμπόριο κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης και υποκλοπών τύπου Predator, προχωρα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στο στόχαστρο βρίσκονται άτομα που έχουν άμεσα χρησιμοποιήσει ή διευκολύνει την κακόβουλη χρήση εμπορικού λογισμικού κατασκοπείας, όπως για παράδειγμα το Predator, που χρησιμοποιήθηκε και στην Ελλάδα στις παρακολουθήσεις.

Πρόκειται για μια νέα πολιτική περιορισμού των θεωρήσεων για όσους κάνουν κατάχρηση εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού.

Βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε άτομα που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην κατάχρηση εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού, καθώς και σε όσους διευκολύνουν τέτοιες ενέργειες και επωφελούνται από αυτές.

Αυτό το μέτρο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που έχουν κάνει οι ΗΠΑ με στόχο να καταπολεμήσουν το διεθνές εμπόριο λογισμικού κατασκοπείας. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που απαγορεύει στην αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους λογισμικά αλλά και η δημιουργία μίας ειδικής λίστας που καταρτίστηκε από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

To διάταγμα απαγορεύει το λογισμικό που εγκυμονεί «σημαντικούς κινδύνους» για την ασφάλεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή «σημαντικούς κινδύνους» εκτροπής από μια ξένη κυβέρνηση με στόχο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Μέσα στο «δυστοπικό» κτίριο όπου μένουν 20.000 άνθρωποι που δεν χρειάζεται να βγουν ποτέ έξω (Photos/Videos)

Βρετανία: Θετικός για συνάντηση με τον Ουίλιαμ ο Χάρι, αρνητικός ο διάδοχος του θρόνου – Τι γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ

NΥΤ: Τουλάχιστον 32 από τους 136 ομήρους στη Γάζα είναι νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:49