search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:56
MENU CLOSE

Τραγική έλλειψη προνοιακών δομών για τα παραμελημένα παιδιά: 8 ανήλικα φιλοξενούνται στο Παπαγεωργίου – Πάνω από 100 στα νοσοκομεία

08.02.2024 12:21
nosokomeio_papageorgiou_thessaloniki

Οκτώ υγιέστατα αλλά παραμελημένα μικρά παιδιά, ηλικίας από 7 μηνών έως 13 ετών, φιλοξενούνται από χθες στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, μετά από εισαγγελική εντολή. Τα παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική κλινική του εν λόγω θεραπευτηρίου, όλα στον ίδιο θάλαμο φρουρούμενα από αστυνομικό, σύμφωνα με τις εντολές του εισαγγελέα.

Ωστόσο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αναδεικνύει -για μια ακόμα φορά- την τραγική έλλειψη προνοιακών δομών στη χώρα μας, για τα παραμελημένα, κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα καθώς τα παιδιά αυτά, επειδή δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας και αναγκάζονται να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στα νοσοκομεία, συχνά πολλά από αυτά, εκδηλώνουν βίαιη συμπεριφορά με αποτελέσματά να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν πάνω από 100 παιδιά που «παρκαρισμένα» στα νοσοκομεία όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Οκτώ ανήλικα αδέρφια, εκ των οποίων το ένα 7 μηνών και τα υπόλοιπα 5-7-8-10-11-12-13 χρονών αντίστοιχα εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή χθες στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από καταγγελία γειτόνων για παραμέληση.  Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να  αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται   με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων  και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας  τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών. Πως θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα 8 παραμελημένα παιδιά.

Η οριακά στελεχωμένη κλινική  αναγκάστηκε να κλήτευση νοσηλευτικό  προσωπικό από ρεπό. Οι νοσηλεύτριες  του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν  8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών  δομών!»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο,  τα οκτώ παραμελημένα παιδιά, κατοικούσαν σε υποβαθμισμένη περιοχή κοντά στον Βαρδάρη, σ΄ένα παράπηγμα και μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: 19χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό

Μάνδρα: «Γάζωσαν» τον Χρήστο Γιαλιά με τουλάχιστον 18 σφαίρες – Τα σενάρια για τη μαφιόζικη εκτέλεση, πού εστιάζουν οι αρχές (videos)

Αστικές συγκοινωνίες: Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια – Έτσι θα μπαίνουμε στα Μέσα Μεταφοράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:55