search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Ζελέ πορτοκάλι με 3 υλικά: η vegan απόλαυση που ετοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά

08.02.2024 06:15
gel-allarancia

Ένα επιδόρπιο τόσο απλό και εύκολο, αλλά πραγματικό αρωματικό αριστούργημα, που ετοιμάζεται μόνο με 3 υλικά, σε μόλις 5 λεπτά. Θα πρέπει βέβαια να περιμένετε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο, για να πήξει καλά και να μπορέσετε να το απολαύσετε.

Υλικά για τη Συνταγή

500 ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού (κατά προτίμηση από βιολογικά πορτοκάλια)

50 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)

70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια)

Εκτέλεση

1.Στύψτε και φιλτράρετε το ζουμί από ακατέργαστα και βιολογικά κατά προτίμηση, πορτοκάλια, μετρήστε το ώστε να είναι 500 ml και βάλτε το σε μια κατσαρόλα.

2.Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ξεκινήστε να ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβώλοι. Αφήστε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.

3.Όταν αποκτήσει μια πολύ κρεμώδη σύσταση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράστε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε φόρμα, που έχετε βρέξει με λίγο νερό.

4.Καλύψτε την επιφάνειά τους με πλαστική μεμβράνη που θα εφαρμόζει κολλητά πάνω τους, για την αποφυγή δημιουργίας κρούστας και αφήστε τα να κρυώσουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

5.Για να τα σερβίρετε, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού περιμετρικά γύρω από τις άκρες τους, για να ξεκολλήσουν από τα φορμάκια, αναποδογυρίστε τα σε μια πιατέλα και σερβίρετέ τα με φύλλα δυόσμου, κομματάκια πορτοκαλιού φρουί γλασέ, ξύσμα ή όπως αλλιώς επιθυμείτε!

Διαβάστε επίσης:

Υγιεινές κοτολωρίδες, με τραγανά στικς καρότου

Στρογγυλά σφολιατάκια, γεμιστά με μήλο και κανέλα

Αφράτο ρολό με γέμιση μήλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:25