search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Kατερίνη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο (Photo)

09.02.2024 10:06
dog new

Δυστυχώς δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στη χώρα μας. Αυτή τη φορά η κτηνωδία έγινε στην Κατερίνη.

Ειδκότερα, στο χωριό Περίσταση στην Πιερία, ένας σκύλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και πυροβολήθηκε περισσότερες από 30 φορές σε όλο του το σώμα, πιθανόν με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο κτηνιατρείο όπου μεταφέρθηκε από το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων του δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa.gr, το συνεργείο ενημερώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από φιλόζωη κάτοικο του χωριού, η οποία τάιζε συχνά το άτυχο ζώο.

Η ίδια διαπίστωσε ότι δεν έτρωγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί, γι’ αυτό και κάλεσε το αρμόδιο συνεργείο.

Το ζώο μεταφέρθηκε σε συμβεβλημένο κτηνίατρο και σε ακτινογραφία που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα.

«Δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν τον σκύλο από τους πόνους»

Η κα. Μαρία Ράγιτς – Ελευθεριάδου, η οποία έχει αναπτύξει φιλοζωική δράση στην περιοχή υπογραμμίζει μιλώντας στην Karfitsa.gr πως ο αδέσποτος σκύλος ήταν ήρεμος και αγαπητός, αφού πολλοί κάτοικοι του χωριού τού έδιναν φαγητό. «Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους», δηλώνει.

Πάντως, υποστηρίζει πως και στο παρελθόν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, ωστόσο επρόκειτο για δεσποζόμενο σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε.

«Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο. Πριν αρκετούς μήνες πάλι κάποιος είχε πυροβολήσει σκυλάκι της περιοχής, δεσποζόμενο όμως.

Οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν αμέσως τι έγινε, μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο και σώθηκε. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο όμως δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σωθεί. 

Πυροβολήθηκε πολλές φορές και σε πολλά σημεία του σώματός του», αναφέρει η ίδια.

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (Video/Photos)

Καιρός: «Άνοιξη» ξανά σήμερα, η πρόγνωση για το σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:37