search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:24
MENU CLOSE

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα: Βρέθηκαν άλλα δύο αδήλωτα όπλα στο σπίτι-φρούριο του Χρήστου Γιαλιά

09.02.2024 16:41
xristos_gialias_ektelesi_mandra_slider

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών στην υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι – φρούριο του επιχειρηματία οπου εντοπίστηκαν άλλα 2 αδήλωτα όπλα τα οποία τα είχε για προσωπική του ασφάλεια. Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν βρει 5 αδήλωτα όπλα τα οποία δεν είχαν δηλωθεί.

Ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και σε μικρή απόσταση από το σπίτι του, έπαιρνε μέτρα για την ασφάλειά του, καθώς φέρεται να ανησυχούσε για τη ζωή του, το οποίο αποδεικνύεται και από την έπαυλή του, η οποία χαρακτηρίζεται «φρούριο», καθώς είχε κάμερες παντού, ενώ είχε κατασκευάσει κι ένα υπερυψωμένο φυλάκιο.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν του επιχειρηματία αναζητώντας άτομα που θα είχαν λόγους – επαγγελματικούς ή οικονομικούς – να θέλουν την εξόντωσή του.

Παράλληλα έχουν λάβει καταθέσεις και από δύο φίλους του 59χρονου αναζητώντας στοιχεία που ίσως τους βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας. Ο ένας φίλος του είναι αυτός που ακολουθούσε τον επιχειρηματία με δικό του όχημα λίγο πριν ο 59χρονος πέσει στην ενέδρα των εκτελεστών. Πρόκειται για κρίσιμο μάρτυρα, καθώς είναι μόνος που θα μπορούσε να δώσει μία πιο αναλυτική περιγραφή για τα όσα εκτυλίχθηκαν τα κρίσιμα εκείνα λεπτά.

Όσον αφορά στον δεύτερο φίλο του 59χρονου, πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο το θύμα φέρεται να μιλούσε στο τηλέφωνο λίγο πριν δεχτεί τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με το άτομο αυτό, ο επιχειρηματίας, μόλις αντιλήφθηκε τους δράστες, ήταν ήδη αργά και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «βοήθεια, με σκοτώνουν».

Σημαντική ήταν και η κατάθεση ενός συνεργάτη του 59χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό του το μοιραίο απόγευμα. «Με τον Χρήστο ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί από την επιχείρηση, θα πηγαίναμε σπίτι του να πιούμε καφέ. Τον ακολουθούσα με το αυτοκίνητό μου σε μια απόσταση 500 μέτρων, όταν βγήκε από την οδό Αγίας Αικατερίνης και έστριψε αριστερά στο δρόμο για το σπίτι του, έχασα την οπτική επαφή γιατί είχε δέντρα και θάμνους. Άκουσα κάποιους κρότους. Όταν έφτασα στη διασταύρωση είδα το αυτοκίνητο του Χρήστου να καίγεται από δίπλα του είδα μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο άτομα να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα».

Παρόλο που πέρασαν δίπλα από το αυτοκίνητο του, δυστυχώς ο μάρτυρας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου των δραστών, καθώς φορούσαν κράνη, αλλά ήταν σκοτάδι και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει και τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας. Από το σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 18 κάλυκες από καλάζνικοφ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν από κάμερες, που δεν υπάρχουν πολλές, καθώς είναι αραιοκατοικημένη περιοχή, το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δραστών της δολοφονικής ενέδρας. Εν τω μεταξύ το θύμα είχε τέσσερα θωρακισμένα αυτοκίνητα, ωστόσο το χθεσινό αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο.

Πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθούσαν τις Αρχές έχουν καταστραφεί, καθώς το κινητό τηλέφωνο του θύματος καταστράφηκε κατά την φωτιά στο αυτοκίνητο. Ο επιχειρηματίας εκτός από την ενασχόληση του με την εμπορία κρεάτων ήταν και ποδοσφαιρικός παράγοντας καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος σε 3 ομάδες.

Νωρίτερα, για «χοντροκομμένη ανθρωποκτονία» έκανε λόγο ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Χρήστου Γιαλιά, Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στη δολοφονία του επιχειρηματία.

«Είναι χοντροκομμένη ανθρωποκτονία γιατί οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα, κυρίως τον έναν εκ των φυλάκων του σπιτιού, που υπήρχε λόγω της ληστείας στην οποία είχε πέσει θύμα ο Γιαλιάς προ 2-3 ετών» είπε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1.

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα, ήταν επί 24ωρου στο σπίτι καθώς οι άλλοι δύο (σ.σ. από την ομάδα φύλαξης του Χρήστου Γιαλιά) ήταν στο εργοστάσιο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας

«Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός» επέμεινε ο ποινικολόγος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι μια «εύκολη υπόθεση» για την ΕΛΑΣ.

«Αυτοί που το έκαναν, γνώριζαν ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν υπήρχαν κάμερες» πρόσθεσε ο ποινικολόγος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στην υπόθεση, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση ο πρώην συνέταιρος του Γιαλιά με τον οποίο είχε μια σκληρή αντιδικία τον τελευταίο χρόνο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

Όπως είπε για τον Χρήστο Γιαλιά «είχε μια ευρεία επιχειρηματικότητα με νόμιμο τρόπο. Εάν σε αυτή υπήρχε κάποιος είτε από φθόνο είτε από αντιδικία με προσωπικό λόγο να τον μισούσε και να ήθελε να τον σκοτώσει δεν το γνωρίζω» ενώ χαρακτήρισε «βρωμιά ότι ήταν τοκογλύφος ή έμπορος ναρκωτικών».

Παράλληλα απέρριψε κάθε εμπλοκή του επιχειρηματία στη δολοφονία της πρώην συζύγου του λέγοντας ότι «τα τρία παιδιά του, ανάμεσά τους μια κόρη 22 ετών που έχει εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ο μεγάλος του γιος είναι αντιδήμαρχος Μάνδρας, δεν θα δέχονταν να είναι μαζί με τον δολοφόνο της μητέρας τους»

Εξήγησε, τέλος, ότι το σπίτι του επιχειρηματία «είχε φύλαξη γιατί το κτήμα ήταν τεράστιο, ξεκινά από τους πρόποδες της πλαγιάς και φτάνει μέχρι την κορυφή. Ο Γιαλιάς επέλεξε να έχει ένα σπίτι σε ερημικό σημείο. Αν είχε φόβους, δεν θα επέλεγε αυτό το σημείο».

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από 8 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου: Αντισυνταγματική η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Αγρότες: 15μελής η επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Άγιο Όρος εναντίον γάμου ομοφύλων: «Είναι μεγάλο έγκλημα, διαλύεται ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31