search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:34
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκαλυπτήρια για τα μετάλλια του Παρισιού – Ποιο είναι στοιχείο «έκπληξη» (photos)

09.02.2024 15:20
medal_paris_new

Τα μετάλλια στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι εμπνευσμένα από τον Πύργο του Άιφελ, αλλά περιέχουν και ένα αυθεντικό κομμάτι από το εμβληματικό μνημείο του 19ου αιώνα.

Παρουσιάζοντας τα μετάλλια των Αγώνων, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι κομμάτια σίδερου που έχουν αφαιρεθεί από τον Πύργο του Άιφελ στη διάρκεια εργασιών συντήρησης κατά το παρελθόν, επαναχρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του εξάγωνου στοιχείου που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του μεταλλίου. Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι διοργανωτές των Αγώνων, οι αθλητές θα πάρουν «ένα πιστοποιημένο κομμάτι της ιστορίας του Παρισιού».

Ο σχεδιασμός των ολυμπιακών μεταλλίων έγινε από τον γαλλικό οίκο κοσμημάτων Chaumet, του οποίου η μητρική εταιρία LVMH έχει υπογράψει μεγάλο συμβόλαιο χορηγίας με την επιτροπή «Παρίσι 2024». Όπως όλα τα σχέδια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του 2004, στη δεύτερη όψη των ολυμπιακών μεταλλίων θα υπάρχει η εικόνα της θεότητας Νίκης. Το μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων διακοσμείται από μία γραφική αναπαράσταση του Πύργου του Άιφελ, όπως φαίνεται από κάτω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών των φετινών Αγώνων, «συγκεκριμένα μεταλλικά στοιχεία» αφαιρέθηκαν από το εμβληματικό μνημείο στη διάρκεια εργασιών συντήρησης κατά τον 20ό αιώνα και «έχουν έκτοτε φυλαχτεί με προσοχή». Η χαρακτηριστική σκούρα μπογιά του Πύργου του Άιφελ έχει αφαιρεθεί και τα μεταλλικά στοιχεία έχουν κοπεί σε σχήμα εξαγώνου, όπου αποτυπώνεται το έμβλημα των Αγώνων Παρίσι 2024.

Τα μεταλλικά στοιχεία από τον Πύργο του Άιφελ είναι κολλημένα στο μετάλλιο που θα απονέμεται στους Ολυμπιονίκες με την ίδια τεχνική που προσκολλώνται πολύτιμοι λίθοι σε διάφορα κοσμήματα.

Η διευθύντρια του δημιουργικού τμήματος του γαλλικού οίκου κοσμημάτων, Κλεμεντίν Μασονά-Σαλέρ, δήλωσε στο CNN ότι ο σχεδιασμός του εξαγωνικού μεταλλικού στοιχείου στο κέντρο του μεταλλίου έγινε έτσι ώστε «να είναι σαν πολύτιμη πέτρα».

Μπορεί ο Πύργος του Άιφελ να έδωσε «την κύρια έμπνευση» για τον σχεδιασμό των μεταλλίων, αλλά η Κλεμεντίν Μασονά-Σαλέρ δήλωσε ότι έγινε αρχειακή έρευνα που εστιάστηκε στο πως κατασκευάζονταν τιάρες με κοσμήματα και αυτό αποτυπώνεται στα μετάλλια στις γραμμές που μοιάζουν με ακτίνες ηλιακού φωτός που διαχέονται από το κέντρο των μεταλλίων.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: «Διπλό» εξάδας για τον Ολυμπιακό – Νίκησε τη Βαλένθια με 78-65

Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Εθνική Ελλάδας: Δύσκολη η κλήρωση για το Nations League – Με Αγγλία, Φινλανδία και Ιρλανδία στον όμιλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15