search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:30
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση να πείσει ότι δεν είναι στον κόσμο της

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2320
08/02/2024
10.02.2024 09:46
via new

Η έκρηξη της βίας σε όλες τις μορφές της, μεγάλο μέρος της οποίας αφορά παιδιά και νέους – ως θύτες ή ως θύματα –, δεν είναι φαινόμενο που θα ελεγχθεί σύντομα. Εάν βεβαίως υποθέσουμε ότι θα ελεγχθεί… Ο κύριος λόγος είναι ότι, προφανώς, δεν αφορά μόνο τα παιδιά. Η οικογένεια και το σχολείο, οι δύο θεσμοί όπου μεγαλώνουν και διαμορφώνονται οι νέοι μας, περνούν βαθιά κρίση. Εάν προσθέσουμε και τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, οι οποίες αποδιαρθρώνουν την κοινωνική
συνοχή, η εικόνα σχεδόν ολοκληρώνεται.

Μια παράμετρος που μένει να αξιολογηθεί σε όλο της το εύρος είναι η έκρηξη της πανδημίας της Covid-19, η οποία προκάλεσε τον πιο μαζικό φόβο θανάτου παγκοσμίως των τελευταίων δεκαετιών, αποκάλυψε όλο το εύρος των οικογενειακών δυσλειτουργιών στις καραντίνες και ενέτεινε τον ατομικισμό και τον μηδενισμό, που αποτελούν σκληρές αιτίες έκρηξης της βίας.

Προφανώς για την κυβέρνηση δεν είναι ένα θέμα που λύνεται – και ούτε μπορεί να πείσει γι’ αυτό. Άρα το κόστος θα είναι διαρκές. Αυτό όμως που απαιτείται είναι να αποδείξει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα και δεν είναι στον κόσμο της. Δεύτερον, ότι αναζητεί και αξιοποιεί εργαλεία που εστιάζουν σε όλο το εύρος των αιτίων. Το τι μπορεί και τι όχι θα φανεί συντόμως.

Διαβάστε επίσης:

Σε τρακτέρ του μπλόκου Καρδίτσας ο Κασσελάκης

Ελληνική Λύση: Προσέφυγε στο ΕΣΡ κατά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο

Καστανίδης για τα περί δυσφήμησης από το ΕΚ: Και το ψήφισμα του 2014 για τη χρεοκοπία της χώρας στοχοποιούσε την Ελλάδα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:30