search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:43
MENU CLOSE

Μια γυναίκα σε μια δύσκολη στιγμή…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2320
08/02/2024
10.02.2024 06:06
Iokasti

Τρεις γυναίκες του θεάτρου συνεργάζονται επί σκηνής για να μας αποκαλύψουν την ψυχή μιας γυναίκας που φτάνει σε μια οριακή, χρονικά και ψυχολογικά, καμπή της ζωής της.

Ο πολυχώρος Vault παρουσιάζει το νέο έργο της Κικής Μαυρίδου «Η Ιοκάστη Γιουξουάν στη χώρα της κλιμακτηρίου» σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με την Άντρια Ράπτη.

Όπως μας προδιαθέτει η συγγραφέας για την υπόθεση του έργου «πώς είναι να ξυπνάς μια μέρα και να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ούτε κοριτσάκι, ούτε κοπέλα; Πώς είναι να συμπληρώνεις μισόν αιώνα και να περνάς στην αντίστροφη μέτρηση; Πόσο κόπο, χρόνο, ψυχραιμία και ώριμη σκέψη θέλει, για να καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν τελειώνουν αλλά αλλάζουν μορφή και πορεία»;

Και καταλήγει: «Πόσα είναι αυτά που ρωτήσατε μια γυναίκα και δεν πήρατε απάντηση; Τι λένε οι φίλες ψιθυριστά σε δημόσιους χώρους; Υπάρχουν απαγορευμένα γυναικεία θέματα; Τι γίνεται όταν η Ιοκάστη Γιουξουάν αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της και να έρθει αντιμέτωπη με τα “απαγορευμένα”; Να βγει μπροστά και να μιλήσει για όσα οι άλλοι δεν τολμούν»;

Η Κική, η Άντρια και η Βάνα, μετά τις προσωπικές τους επιτυχίες «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», «Επικίνδυνες σχέσεις» και «O αδερφός μου ο Αμαντέους», συνεργάζονται για πρώτη φορά και δημιουργούν, με αφορμή έναν γυναικείο μονόλογο, στον οποίο η ηρωίδα αποφασίζει να βγει από τον κοινωνικό κλοιό του καθωσπρεπισμού και να κοιτάξει στα μάτια όσους της είπαν «μη!», να αφηγηθεί με χιούμορ γεγονότα, τα μεγάλα και μικρά τερατάκια της ζωής της, που την έκαναν να συνειδητοποιήσει πως οι «άλλοι» μπορούν να σε σταματήσουν μόνο αν εσύ φοβάσαι να προχωρήσεις.

Να μιλήσει επιτέλους για όσα, ακόμη και σήμερα, δεν ειπώνονται ποτέ.

INFO

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ντέπυ Πάγκα. Σκηνικά – κοστούμια: ce-lab. Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης. Φωτογραφίες: Μαρίτα Αμοργιανού. Αναπαλαίωση σκηνικών: Άννα Κουρουπού. Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση. Πρόγραμμα παράστασης / κείμενο: Εκδόσεις Απόπειρα. Παραγωγή: Vault theatre plus. Τη φωνή της ως life coach χαρίζει η Σμαράγδα Καρύδη. Κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 18.00. Διάρκεια: 80′ (χωρίς διάλειμμα)

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, περιπέτεια και η «Priscilla» της Σοφία Κόπολα (Videos)

20 Xρόνια ATHENS VOICE 2003 – 2023: Η τέχνη στην πρώτη σελίδα – 2 τόμοι, 1000 σελίδες, 900 εξώφυλλα

Ένωση Κριτικών του Λονδίνου: Ταινία της χρονιάς το «The Zone Of Interest», καλύτερη ηθοποιός η Έμα Στόουν (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:38