search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:48
MENU CLOSE

Τρία ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς (και) τον χειμώνα (Μέρος 2ο)

10.02.2024 07:00
kerkira-new

Μιας και οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι παρά χειμώνα είπαμε να προτείνουμε νησιά (για ακόμη μία φορά) που μπορείς να επισκεφθείς αυτή την εποχή.

Έτσι μετά τη Σύρο, τη Λευκάδα και τη Λήμνο, σήμερα θα «επισκεφτούμε» την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, τη Νάξο με το εκπληκτικό φαγητό και τη μαγευτική Κρήτη. Ας τις γνωρίσουμε!

Κέρκυρα

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, καθώς διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το ιδιαίτερο κλίμα, τις παραλίες και τα πλούσια αξιοθέατα, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι μια πόλη-μουσείο, ένας τόπος με μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση που παραμένει το ίδιο εντυπωσιακός χειμώνα και καλοκαίρι.

Όμορφη και ρομαντική, με σεβασμό στην ιστορία και στην παράδοσή της, η Κέρκυρα αξίζει να την επισκεφτείτε όλον τον χρόνο.

Νάξος

Η Νάξος προσφέρει έναν πλούτο διαφορετικών εμπειριών στους επισκέπτες, συνδυάζοντας παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες ανέσεις, ήσυχες αποδράσεις, όμορφες παραλίες και εκπληκτικό φαγητό.

Η καρδιά του νησιού χτυπά στην Παλιά Χώρα, με τα γραφικά καλντερίμια και το ενετικό κάστρο. Σε αντίθεση με άλλα νησιά του Αιγαίου, η Νάξος διαθέτει ψηλά βουνά και τα ορεινά χωριά της φημίζονται για την ομορφιά, την αρχιτεκτονική τους, αλλά και την κουζίνα τους, καθώς το νησί φημίζεται για τα τυριά και τα κρέατά του. Αξίζει να επισκεφτείς τα χωριά ΑπείρανθοΧαλκί, Φιλώτι, Κόρωνος, Απόλλωνας.

Κρήτη

Ένα είναι σίγουρο για την Κρήτη, όποιο σημείο και να επιλέξεις για τη χειμερινή σου απόδραση έχει τις ομορφιές του. Η Κρήτη θεωρείται ο παράδεισος της γευσιγνωσίας και είναι η καλύτερη χειμωνιάτικη επιλογή για επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, για πεζοπορίες, αλλά και χειμερινά μπάνια (για τους πιο τολμηρούς).

Παραλίες με κρυστάλλινα νερά, βουνά κακοτράχαλα αλλά μεγαλοπρεπή, μουσεία και αρχαίοι οικισμοί, τοιχογραφίες με έντονα χρώματα και εντυπωσιακά σπήλαια περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Διαβάστε επίσης:

Παλαιός Παντελεήμονας: Εσύ γνωρίζεις που βρίσκεται το «μπαλκόνι του Ολύμπου»;

Ιόνιο: Το νησί με τους «κρυφούς» καταρράκτες που… θυμίζουν Γαλάζια Λίμνη

Η ελληνική πόλη που αξίζει να επισκεφθείς όλο τον χρόνο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:48