search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:36
MENU CLOSE

Ιόνιο: Το νησί με τους «κρυφούς» καταρράκτες που… θυμίζουν Γαλάζια Λίμνη

20.01.2024 07:00
leukada-new

Θυμάστε την ταινία «Η Γαλάζια Λίμνη» που σημάδεψε τη δεκαετία του 1980 και έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε στις επαναλήψεις του Mega; Έ, κάπως έτσι είναι το σκηνικό που θα σας μεταφέρουμε σήμερα.

Για την ιστορία, η ταινία γυρίστηκε σε ένα ιδιωτικό νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Φίτζι, ενώ κάποιες μεμονωμένες σκηνές γυρίστηκαν στη Μάλτα.

Ας πάμε όμως καλύτερα στο εσωτερικό της χώρας και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, εκεί που τα νερά πολλές φορές θυμίζουν κάτι… από Σεϋχέλλες.

Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σας για τη Λευκάδα. Το νησί είναι πασίγνωστο για τις πανέμορφες παραλίες της και τα κρυστάλλινα νερά της. Ωστόσο, η Λευκάδα διαθέτει και άλλους «μυστικούς» θησαυρούς που προκαλούν έκπληξη στους επισκέπτες που τους ανακαλύπτουν.

Οι «μυστικοί» καταρράκτες της Λευκάδας

Οι Καταρράκτες του Δημοσάρι βρίσκονται 4 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και είναι δίπλα στο πιο τουριστικό μέρος της Λευκάδας, το Νυδρί. Το μέρος που έγινε γνωστό λόγω του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η πρόσβαση στο σημείο είναι αρκετά εύκολη. Για να φτάσετε στους καταρράκτες θα περάσετε μια σύντομη καταπράσινη διαδρομή και θα φτάσετε σε ένα μέρος με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Ο πρώτος καταρράκτης που συναντάμε είναι και ο μικρότερος. Τόσο αυτός όσο και ο επόμενος είναι σαν να είναι… κρυμμένοι ανάμεσα σε βράχους.

Ο επόμενος καταρράκτης είνα ύψους 12 μέτρων περίπου. Ακόμα και με μικρή ποσότητα του νερού να τον συναντήσετε, δεν λιγοστεύει την υπέροχη επαφή με τη φύση. Μια γαλαζοπράσινη λίμνη σχηματίζεται μπροστά σας.

Η επίσκεψή σας στους καταρράκτες μπορεί να αποτελέσει μια συγκλονιστική εμπειρία, ακόμα και την εποχή που το νερό είναι ελάχιστο.

Διαβάστε επίσης:

Νυμφαίο: Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης και… όχι άδικα!

Λίμνη Πλαστήρα: Μία εκδρομή που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη! (Photos)

Η ελληνική πόλη που αξίζει να επισκεφθείς όλο τον χρόνο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:31