search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:59
MENU CLOSE

Λίμνη Πλαστήρα: Μία εκδρομή που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη! (Photos)

30.12.2023 07:00
limni-new

Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί (σίγουρα) ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Θεσσαλίας. Μπορεί η λίμνη να είναι τεχνητή αλλά μοιάζει να έχει «δέσει» απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον γύρω της.

Η λίμνη προσφέρει απλόχερα πολλές δραστηριότητες για τους δραστήριους (ποδηλασία, καγιάκ, ιππασία κ.α.) αλλά και στιγμές ηρεμίας και απόλαυσης για τους πιο χαλαρούς.

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 25χλμ. περίπου δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 800μ. Απέχει 325χλμ. από την Αθήνα και 250χλμ. από τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας τη έναν απο τους πλέον εύκολα προσβάσιμους προορισμούς στην Ελλάδα.

Το τοπίο είναι συναρπαστικό, καθώς η πανέμορφη λίμνη αγκαλιάζεται από ψηλά κατάφυτα βουνά, ενώ η περιοχή θεωρείται «παράδεισος» για κάθε φυσιολάτρη, καθώς παρέχει τη δυνατότητα για ορειβασία, ψάρεμα, για εξάσκηση σε όλων των ειδών τα αθλήματα βουνού και περιπάτους στο δάσος.

Το κύριο κίνητρο να ταξιδέψει κανείς είναι να βρεθεί σε άλλο μέρος και να ξεφύγει, έστω και προσωρινά, απο τη ρουτίνα, τους περιορισμούς και το άγχος της καθημερινής ζωής.

Στην περιοχή -εξαιτίας της λίμνης κυρίως- έχει αναπτυχθεί έντονα ο τουρισμός. Για αυτό το λόγοι οι δραστηριότητες που μπορείς να επιλέξεις εκεί, αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ψάρεμα, κολύμπι, ποδηλασία, κανό, ποδήλατο λίμνης, σπορ βουνού, ιππασία, παραπέντε, ανεμόπτερο, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη, αλλά και διάσχιση του φαραγγιού του Μεγάλου Ρέματος είναι οι δραστηριότητες που μπορείς να διαλέξεις για να κάνεις στη Λίμνη Πλαστήρα.

Τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε:

Φράγμα λίμνης Πλαστήρα ή φραγμα στρατηγού Πλαστήρα. Η ιδεά του στρατηγού Πλαστήρα που σίγουρα θα σε μαγέψει.

Μοναστήρι Πελεκητής. Το μοναστήρι της Πελεκητής είναι χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Λόγω της υπέροχης τοποθεσίας της χαρίζει ένα μαγικό σκηνικό στους επισκέπτες. Το μοναστήρι της Πελεκητής αποτελείται από δύο ναούς, τον ναό της Αναλήψεως και της Παναγίας οι οποίοι χτίστηκαν το 1640.

Παρατηρητήριο. Από το παρατηρητήριο σίγουρα θα απολαύσεις την ομορφότερη και πιο πανοραμική θέα της λίμνης. Από εκεί μάλιστα φαίνεται (όταν δεν έχει ομίχλη) και ο Όλυμπος.

Βοτανικός κήπος. Τα 10 στρέμματα του Βοτανικού κήπου Νεοχωρίου είναι ικανά να σου χαρίσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πανίδα της περιοχής. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της λίμνης και αξίζει την επίσκεψή σου.

Πλαζ Πεζούλας. Ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής είναι η Πλαζ Πεζούλας.

Καταρράκτης Ανθοχωρίου. Ακολουθώντας το μονοπάτι για περίπου 40 λεπτά φτάνεις στον καταρράκτη του Ανθοχωρίου. Το σημείο είναι μαγικό!

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καζαντζής: «Η τέχνη δημιουργεί σκέψη και ερωτήματα, κάτι που δεν βολεύει το σύστημα και τους πολιτικούς»

Πάνος Νιαβής στο topontiki.gr: «Μέσα από τους “10 πόντους Μαύρο Χιόνι” είδα τα τραύματα του εμφυλίου και τη θέση της γυναίκας στην επαρχία»

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:49