search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:29
MENU CLOSE

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα για αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές (Photos)

16.12.2023 07:00
xristougenna-new

Στολίδια, Άγιος Βασίλης, παγοδρόμια, παιχνίδια, διακοπές, γλυκά είναι μόνο μερικές λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη Χριστούγεννα.

Η περίοδος των εορτών είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποια οικογενειακή απόδραση (και όχι μόνο) και η χώρα μας προσφέρεται για ένα τέτοιο ταξίδι.

Ωστόσο, εάν είστε από εκείνους που δεν έχετε καταλήξει σε μία επιλογή για τις διακοπές των Χριστουγέννων ή δεν έχετε μπει ακόμα στο κλίμα των εορτών, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να οργανώσετε το πιο όμορφο εορταστικό ταξίδι.

Έτσι, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

1) Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα αποτελούν, τα τελευταία χρόνια, τον νούμερο ένα προορισμό για να ζήσετε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία, στον πασίγνωστο σε όλους Μύλο των Ξωτικών. Για την περίοδο των γιορτών ο πρώην Μύλος Ματσόπουλου μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο παράδεισο.

Εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παγοδρόμιο, να δουν χριστουγεννιάτικες ταινίες, να παίξουν με τη βασίλισσα Ντάμα Κούπα στην αίθουσα με τα σοκολατένια τριαντάφυλλα, ενώ το πηγάδι των ευχών και το εργαστήριο ξυλογλυπτικής του Άη Βασίλη θα τα απασχολήσουν πολλή ώρα.

2) Μέτσοβο

«Φωλιασμένο» στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η βουνίσια γοητεία του Μετσόβου με τα παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις πλατείες με φόντο ασπρισμένες βουνοπλαγιές και έλατα «ντυμένα» στα λευκά είναι ένας μόνο από τους λόγους για να το επιλέξετε για τα Χριστούγεννα.

3) Νυμφαίο

Το Νυμφαίο συγκαταλέγεται στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Αν δεν το έχετε επισκεφθεί ακόμη, η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια καλή ευκαιρία για να το διαπιστώσετε κι εσείς.

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, γύρω στα 60 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Φλώρινας. Τα λιθόστρωτα μονοπάτια του με τα πέτρινα αρχοντικά, τα αναμμένα τζάκια και το αλπικό τοπίο της περιοχής είναι το σκηνικό που αναζητάτε για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

4) Τρίκαλα Κορινθίας

Μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και σε υψόμετρο 900-1.100 μέτρων στις πλαγιές της Ζήρειας θα βρείτε τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Είναι ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο, λόγω της κοντινής του απόστασης από την πρωτεύουσα, και μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τα Χριστούγεννα εντός Ελλάδας.

Τα στολισμένα Τρίκαλα Κορινθίας θα σας βάλουν στο κλίμα των εορτών και θα σας κατακλύσουν με γιορτινή διάθεση από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας εκεί.

5) Δράμα

Αγαπημένος χριστουγεννιάτικος προορισμός για τις οικογένειες αποτελεί και η Δράμα. Τα παιδιά σας δεν θα θέλουν να φύγουν από την «Ονειρούπολη», το εορταστικό χωριό της πόλης.

Εκεί θα απολαύσουν γλυκές λιχουδιές στο ζαχαρένιο εργαστήρι των ξωτικών, θα φτιάξουν σαπουνάκια, θα παρακολουθήσουν παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν παντομίμα και θα δουν από κοντά τον… Άη Βασίλη.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καζαντζής: «Η τέχνη δημιουργεί σκέψη και ερωτήματα, κάτι που δεν βολεύει το σύστημα και τους πολιτικούς»

Πάνος Νιαβής στο topontiki.gr: «Μέσα από τους “10 πόντους Μαύρο Χιόνι” είδα τα τραύματα του εμφυλίου και τη θέση της γυναίκας στην επαρχία»

Έλενα Χατζηαλεξάνδρου: «Η επίτευξη του στόχου ήταν το ζητούμενο και η απάντηση σε όσους με αμφισβήτησαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:28