search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Ουσιαστικός» ο διάλογος Μητσοτάκη – αγροτών, αλλά δεδομένα τα δημοσιονομικά όρια

12.02.2024 15:06
marinkakis new

Ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία των αγροτικών μπλόκων την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και μπροστά στην σταδιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχείρησε να «οριοθετήσει» τη συνάντηση αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης εκτίμησε ότι θα γίνει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αντιπροσωπείας των αγροτών και υπενθύμισε τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει ήδη (αποζημιώσεις, επιστροφή ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, κ.λπ.), ωστόσο επισήμανε ότι τα δημοσιονομικά όρια είναι δεδομένα και τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «ακούμε με προσοχή όλα τα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων, σεβόμαστε τους κόπους των Ελλήνων φορολογουμένων και τα δημοσιονομικά δεδομένα και θέλουμε οι αποφάσεις να μας είναι προς όφελος όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων».

Ταυτόχρονα, όσον αφορά στο ενδεχόμενο κλείσιμου δρόμων από τους κινητοποιούμενους αγρότες, τόνισε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των αρχών να τηρούν και να εφαρμόζουν το νόμο, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνάντηση της Τρίτη, την οποία και δικαιολόγησε λέγοντας ότι ο αγροτικός κόσμος αντιλαμβάνεται πως «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει απέναντί του μια κυβέρνηση που έχει προχωρήσει σε πράξεις, δεν μένει μόνο στα λόγια, όπως άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν». Πάντως, επανέλαβε ότι «διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν μπορεί να γίνει, πρέπει να διασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών».

Όσον αφορά στο έτερο «ανοιχτό μέτωπο», αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, χωρίς, ωστόσο να δώσει ακόμα ακριβή μέρα κατά την οποία θα συμβεί αυτό. Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι συνδέεται με μια ύστατη προσπάθεια από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη – όχι μόνο να υπερασπιστεί το νομοθέτημα αυτό έναντι της κριτικής που δέχεται, κυρίως από τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, αλλά και από το ΚΚΕ, αλλά – να μεταπείσει, αν μπορεί κάποιους από τους βουλευτές του κόμματός που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις και ενδεχομένως αποφασίσουν να το καταψηφίσουν ή να απέχουν.

Σε παρόμοιο «πλαίσιο», ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, καταδίκασε απερίφραστα τις ομοφοβικές επιθέσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τόσο από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, όσο και από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να δέχεται επιθέσεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Είμαστε απέναντι σε αυτές και ένας από τους λόγους που πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μπροστά είναι να μην έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών». «Έχουμε πολλά πράγματα για να διαφωνήσουμε με τον κ. Κασσελάκη, να του ασκήσουμε κριτική, αλλά αυτά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη».

Βέβαια, αναφέρθηκε και στο δηκτικό σχόλιο Κασσελλάκη για Μπέο («τον έχω χε@@@νο»), αλλά τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την αντίδραση του δημάρχου Βόλου. Ταυτόχρονα, έσπευσε να καταδικάσει και το επίμαχο τραγούδι του ηθοποιού Πάνου Βλάχου, με το οποίο επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, λέγοντας ότι αυτά είναι μεν θέματα της δικαιοσύνης που κρίνει αν τελείται αδίκημα, αλλά και προσθέτοντας ότι υπάρχει κανένας λόγος να ακούγονται τέτοια πράγματα και να υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουν το οτιδήποτε ως αντίδραση από τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση Κασσελάκη στην ομοφοβική επίθεση Μουτζούρη: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης»

Μητσοτάκης σε Βούτσιτς: «Η Ελλάδα είναι ο πιο σταθερός σύμμαχος της Σερβίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική» (video)

Μπακογιάννη: Αποστάσεις από Πορτοσάλτε περί «προτροπής σε δολοφονία» από τον Πάνο Βλάχο – «Στην Κρήτη εξαρτάται ποιος το λέει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:57