search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:29
MENU CLOSE

Δικαστήρια Θεσσαλονίκη: Επί 10 ημέρες ήταν ο φάκελος-βόμβα πάνω σε γραφείο – Τι προκάλεσε υποψίες

12.02.2024 19:00
vomba dikastiria thessaloniki- new

Πρόεδρο εφετών είχε ως παραλήπτρια στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο φάκελος βόμβα που εξουδετερώθηκε σήμερα από κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ.

Ο φάκελος, ο οποίος δεν είχε περάσει τον απαραίτητο έλεγχο και έμεινε επί δέκα μέρες κλειστός πάνω σε ένα γραφείο, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φάκελος που έφτασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε ως παραλήπτρια μια πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Ο φάκελος έφτασε σε γραφείο δικαστών, στον τρίτο όροφο, και κρίθηκε ύποπτος από την πρόεδρο Εφετών και πιο συγκεκριμένα από τον σύζυγό της, ο οποίος εντόπισε μεταλλικά αντικείμενα οπότε παραδόθηκε προς διερεύνηση. Μεταφέρθηκε στα μηχανήματα X-RAY του μεγάρου όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον αποστολέα και τη διαδρομή του φακέλου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι οι αποφάσεις που εξέδωσε η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών, γιατί ο φάκελος είχε το δικό της όνομα ως παραλήπτη, αλλά και οι κλήσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και το αν είχε δεχθεί απειλές.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με υπάλληλο σε εμπορικό κέντρο για το πώς «καθαρίζει» τα φλιτζάνια

Όλιβερ – Αράχωβα: Σοβαρή καταγγελία που φέρεται να «θάφτηκε» αλλάζει τα δεδομένα – Τι αποκαλύπτει φιλοζωική ομάδα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Πώς σώθηκε η Δέσποινα Καρνέση από τους πυροβολισμούς – Επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:14