search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:10
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι «κατέβασαν» τον server και μπλόκαραν συμβολικά την τηλε-εξεταστική στο ΕΚΠΑ – Με ΕΔΕ απαντούν οι πρυτανικές Αρχές

12.02.2024 20:05
foithtes2
Εurokinissi

«Κατέβασαν» τον server και μπλόκαραν συμβολικά την τηλε-εξεταστική διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ από κοινού με φοιτητές, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα φοιτητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Επιπλέον, φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος δοικητικών του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Από την πλευρά τους οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν  Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. 

Στην κοινή ανακοίνωση των καταλήψεων χαρακτηρίστηκε η τηλεξεταστική ως τιμωρητικό και βαθιά απεργοσπαστικό μέτρο, που υπονομεύει και την λειτουργία των πανεπιστημίων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η «στάση καθηγητών του τμήματος φυσικής που την ίδια στιγμή κόντρα στην απόφαση του συλλόγου διοικητικών και φοιτητικών συλλόγων έστελναν μηνύματα μέσω facebook στους φοιτητές για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης χωρίς να γίνει καμία ταυτοποίηση, παραβιάζοντας οι ίδιοι τις δικές τους αντιδραστικές αποφάσεις».

Τη στήριξή της εξέφρασε και η ΑΔΕΔΥ, που έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση στέλνοντας επίσης μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα το δίκτυο αποκαταστάθηκε. 

«Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!», ανέφερε σχετική ανάρτηση στα social media.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ».

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση και του γνωστού σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

«Σήμερα το πρωί έπεσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα την ώρα διεξαγωγής εξετάσεων φοιτητών στο ΕΚΠΑ. Οι εξετάσεις αναβάλλονται, οι φοιτητές ταλαιπωρούνται. Πότε, επί τέλους, θα λειτουργήσουμε σωστά», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Τι όπλισε το χέρι του μακελάρη, όλο το παρασκήνιο – Καρέ-καρέ οι κινήσεις του στη ναυτιλιακή

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης της βόμβας στο υπουργείο Εργασίας

Πηγές ΥΠΕΘΑ: Σε πειθαρχικό έλεγχο τα ΟΥΚ που συνελήφθησαν μαζί με μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06