search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:06
MENU CLOSE

Εβδομάδα …παθών για την κυβέρνηση

12.02.2024 12:37
dimitris-stoumpos

Το δίσεκτο έτος που τρέχει έχει φέρει πολλούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση της ΝΔ ,η οποία παρά την επαναλαμβανόμενη  δημοκοπική  άνετη πρωτοκαθεδρία βρίσκεται τώρα  μπροστά σε μια πραγματική εβδομάδα …παθών με αρκετές τραυματικές συνέπειες ήδη και άλλες να αναμένονται με τα πολλαπλά μέτωπα που έχει ανοίξει σχεδόν ταυτόχρονα. Το κλίμα με τους ξεσηκωμένους αγρότες παρά τις πρόσφατες κινήσεις του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού “επιτελείου” δεν δείχνει να έχει σημάδια εκτόνωσης και “όλα”  θα κριθούν στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού μαζί τους στο Μαξίμου. Συνάντηση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προσθέσει δυο-τρεις κινήσεις στα …ψίχουλα που ήδη είχε παρουσιάσει στην βουλή και περίμενε-ετσι θεωρούσε μαζί με τους συνεργάτες του- να “κλείσει” το απρόσμενα μαζικό και δυναμικό μέτωπο με τους “υποκινούμενους”(από τα σοβαρά προβλήματα) αγρότες (που στις κοινοβουλευτικές εκλογές πριν επτά μόλις μήνες είχαν δώσει σχεδόν το 50% στο κόμμα της ΝΔ!). 

Με τον υπουργό Αυγενάκη να τρέχει τώρα ασθμαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση με τους αγρότες σε περιοχές που βράζουν (χθες είδαμε τι “υποδοχή” τον περίμενε στην Αλεξανδρούπολη όταν καθυστέρησε να φτάσει εκεί και εξαγριώθηκαν) δεν καλύπτεται η ολιγωρία και η απαράδεκτη καθυστέρηση της κυβέρνησης ,που αύριο δεν θα έχει μεν τα τρακτέρ στην Αθήνα αλλά η πίεση της ενδεχόμενης καθόδου τους θα βαρύνει (έτσι σχεδιάζουν)στο αποτέλεσμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι ακόμη και ο κ. Χατζηδάκης μίλησε χθες πιο “προσεκτικά” για τα …όρια του προϋπολογισμού αφήνοντας όμως χαραμάδα κίνησης στον κ. Μητσοτακη δείχνει πως θα προκύψουν νέα δεδομένά, άλλο αν θα ικανοποιήσουν ρεαλιστικά τους αντιπροσώπους των σε διαρκή κινητοποίηση αγροτών. Τα πρόσφατα δείγματα δημοσκοπήσεων προβληματίζουν την κυβέρνηση γιατί αρχίζουν να αποτυπώνουν φθορά που εξηγείται και από την παρουσίαση του περιβόητου νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίζεται την Πέμπτη στην Βουλή. Στην σκληρή συντηρητική βάση  της ΝΔ η αντίθεση και οι δημόσιες αντιδράσεις φουσκώνουν με τις ακραίες πτέρυγες στη Βουλή να καταγράφουν ενίσχυση ενώ σε εκκλησίες πήραν προπαγανδιστική “φωτιά” οι άμβωνες! Σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση ενοχλήθηκε και από το σφοδρά επικριτικό-καταγγελτικό ψήφισμα της ευρωβουλής που κατέγραψε τα εκκρεμή ζητήματα με τις υποκλοπές, το κράτος δικαίου, τις καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης κ.α αντιδρώντας με …πυρά κατά όσων το υπερψήφισαν( από σχεδόν όλες τις πολιτικές ομάδες πλην του …ΕΛΚ).Το γεγονός ότι και ορισμένα μεγάλα ΜΜΕ “έχασαν” την ..είδηση η την ‘άφησαν στα περίπου “αζήτητα” φανέρωσε μια φορά ακόμη την …συμπωματική “εξάρτηση” μιντιαρχών από κυβερνητικές επιδιώξεις. Οι ακραίες πολεμικές του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και βουλευτού της ΝΔ κατά δημοσιογράφων είναι ενδεικτικές του εκνευρισμού αλλά και μιας απαράδεκτης πρακτικής. Πολύ περισσότερο όταν μπροστά και σε ευρωεκλογές η αξιοπιστία ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών αποφάσεων  πρέπει να κρίνεται χωρίς παρωπίδες γιατί διαμορφώνουν  αρκετά την αντίληψη των συμπολιτών μας για την δημοκρατική πορεία της Ευρώπης.

Την ώρα που η αδηφάγος ακρίβεια συνεχίζει να κατατρώει τα αδύναμα εισοδήματα των περισσοτέρων συμπολιτών μας έρχεται τώρα  και ο κ.Σκέρτσος να μας πει ότι …χρειάζονται να αυξηθούν σημαντικά(άργησε να το …καταλάβει) και οποία σύμπτωση μαθαίνουμε ότι προς το Πάσχα θα έρθει μια “pass” ενίσχυση (!) που… συμπτωματικά θα δοθεί λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Όπως βλέπετε τα “εργαλεία” του “επιτελικού” κυβερνητικού οργάνου δεν σταματούν να παίζουν την ίδια κακόηχη παρτιτούρα και όσοι “πιστοί” προσέλθετε. Δεν μοιάζει για αποτελεσματική απάντηση στην διερευνώμενη αγανάκτηση των δοκιμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων…

Διαβάστε επίσης:

Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα το 2024: Γιατί Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν εκφράζουν ανησυχία και κάποιες αναγκαίες πρωτοβουλίες

Και στο ράφι και στο χωράφι ίδιος ο αντίπαλος του λαού

Με τρακτέρ… απέναντι στο Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:05