search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:46
MENU CLOSE

Η χώρα της ατιμωρησίας και άλλα ψιλά γράμματα!

12.02.2024 10:32
xenophon_mproutzakis_new-1

Ας ξεκινήσουμε από την εσωτερική επικαιρότητα: παρακολουθούμε με κατανόηση τις προσπάθειες του κυρίου Κασσελάκη να ασκήσει αντιπολίτευση.

Θα πάρουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του για τα Τέμπη όπου έκανε λόγο για «χώρα της ατιμωρησίας» και για «έγκλημα των Τεμπών» αφήνοντας μάλιστα συγκινημένος ένα λουλούδι στο τόπο της τραγωδίας.

Δεν θα επανέλθουμε σε κραυγαλέες λεπτομέρειες της υπόθεσης όπως η ανελέητη εργαλειοποίηση ενός τραγικού δυστυχήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά και καταχρηστικά προκειμένου να καλύψει το πραγματικό έγκλημα στο Μάτι. Εκεί οι νεκροί δεν έχουν βωμό για να αφήσει ο ευαίσθητος και φιλόδοξος νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ένα λουλουδάκι. Εκεί δεν υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν;

Ωστόσο, σπεύδω να συμφωνήσω με τον Στέφανο για την «χώρα της ατιμωρησίας». Φυσικά έλαβε υπόψη του τις καταθέσεις που ανέφεραν ότι ο προκάτοχός του στην προεδρία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της «χώρας της ατιμωρησίας» μαζί με εκλεκτά μέλη τής τότε κυβέρνησης, γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι και παρουσιάστηκαν ως θίασος παίζοντας ένα θλιβερό μονόπρακτο μπροστά στον ελληνικό λαό. Δεν τιμωρήθηκε κανείς. Απλά -όπως δεν τιμωρήθηκε κανείς για την Μαρφίν που έκαψαν ανθρώπους και πανηγύριζαν σαν κανίβαλοι. Όπως δεν τιμωρήθηκε κανείς από αυτούς που έκαψαν το Αττικό που παραμένει ρημάδι στο κέντρο της Αθήνας, όπως δεν τιμωρήθηκε κανείς για χίλιες δυο ανομίες σε βάρος της δημόσιας περιουσίας από τους διαχρονικούς βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια, που δεν είναι του παρόντος να απαριθμήσουμε. 

Μια και ανέφερα πανεπιστήμια, εσείς γνωρίζατε ότι το πολυθρύλητο άρθρο 16 που υπερασπίζεται κάθε γνήσιος κομμουνιστόπαις και γνήσιος double face αριστερός, είναι νόμος της χούντας; Γιατί εγώ δεν το γνώριζα. Και δεν το γνώριζα γιατί τον υπερασπίζεται η Αριστερά που καθορίζει τι οφείλουμε σαν καλά παιδιά να γνωρίζουμε και τι όχι. Αν ήταν ένας νόμος που υπεράσπιζε η Δεξιά, τότε όλοι θα ξέραμε ότι σε αυτό το τόπο η Δεξιά υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια έναν χουντικό νόμο!

Στις εξωτερικές ειδήσεις τώρα: ακούσατε μήπως κάτι για 13.000 υπαλλήλους που ο ΟΗΕ διατηρούσε -με γερές, υποθέτω, αμοιβές- στη λωρίδα της Γάζας; Το αναφέρω έτσι …γιατί είναι Δευτέρα. Μήπως κατά τύχη πήρε το αυτάκι σας ότι το Ισραήλ κατήγγειλε (με αποδείξεις!) στον ΟΗΕ πως δώδεκα υπάλληλοί του συμμετείχαν ενεργά στην σφαγή της 7ης  Οκτώβριου, με τα… χρώματα της Χαμάς; Υπάρχει και κάτι της τελευταίας στιγμής  που αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε στα υπόγεια του κτιρίου του ΟΗΕ, είσοδο που οδηγούσε στα τούνελ της …απελευθερωτικής οργάνωσης Χαμάς και μάλιστα το κτίριο του ΟΗΕ ηλεκτροδοτούσε τις σήραγγες; Τι μαθαίνει κανείς τελικά όταν ψάχνει στα ψιλά γράμματα…   

Υποθέτω ότι κάποιοι θαυμαστές του Βλαδίμηρου ένθεν κακείθεν θα παρακολούθησαν την βαρυσήμαντη συνέντευξη του ινδάλματος τους με τον Αμερικανό ακροδεξιό δημοσιογράφο που καλλιεργεί στενές σχέσεις με τον Τραμπ. Στην μοναδική δύσκολη ερώτηση που του υπέδειξε ο Βλαδίμηρος ηταν για τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal που κρατείται στις ρωσικές φυλακές ως «γεωπολιτικός όμηρος» όπως εύστοχα τον αποκαλεί σε ανακοίνωση της εφημερίδας του. Θα μείνω σε αυτό, και δεν θα επεκταθώ στο θέατρο των ερωταπαντήσεων καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία σε ζητήματα ελευθερίας του τύπου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαχρονικά στην Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα το 2024: Γιατί Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν εκφράζουν ανησυχία και κάποιες αναγκαίες πρωτοβουλίες

Και στο ράφι και στο χωράφι ίδιος ο αντίπαλος του λαού

Με τρακτέρ… απέναντι στο Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:45