search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:45
MENU CLOSE

Μαρουσάκης: «Λαίλαπα καταιγίδων» από τη Βοιωτία μέχρι το βόρειο Αιγαίο – Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο (Video)

12.02.2024 11:12
keravnoi new

Μία «λαίλαπα κεραυνών» πλήτει τη χώρα. Από τη Βοιωτία έως το βόρειο Αιγαίο το φαινόμενο αυτό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του φαινομένου είναι το μικρό πλάτος και το μεγάλο μήκος, σαν μια λεπτή γραμμή. Η «λαίλαπα καταιγίδων» θα επηρεάσει τμήματα του κεντρικού, ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης πολύ δυνατοί νοτιάδες σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο, που φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, με καταιγίδες να κυριαρχούν αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προς τα ανατολικά.

Παράλληλα, σημειώνεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17-19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ επίσης υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης εξαιτίας των νοτιάδων που κυριαρχούν.

Η Αττική τη γλύτωσε

Το μέτωπο καταιγίδων εκτονώθηκε στην πλευρά της Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να μη σημειώνεται κάτι το αξιόλογο το πρωί της Δευτέρας στην Αττική.

Ίσως εκδηλωθούν κάποιες βροχές μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, όμως στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις με πολύ ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται ένα άστατο καιρικό μοτίβο, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα πιο νότια τμήματα, όμως θα αρχίσει ο καιρός σιγά-σιγά να βελτιώνεται.

Παράλληλα, ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο με έντονα φαινόμενα

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα περιοριστούν προς το ανατολικό Αιγαίο, με συνέπεια να μείνει άστατος ο καιρός και αύριο, Τρίτη.

Από την Τετάρτη θα αρχίσουν να πνέουν βοριάδες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά, στα νότια και στη βόρεια Κρήτη, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το Σαββατοκύριακο θα εκδηλωθεί ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα έρθει από τα δυτικά. Έτσι, την Κυριακή φαίνεται ότι θα έχουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει έντονα φαινόμενα στη χώρα, αλλά με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και πάλι, καθώς θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νότιοι.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Γιάννενα: Νεκρός 78χρονος άνδρας – Έπεσε από μπαλκόνι ενώ έκανε εργασίες

Ερυθρά Θάλασσα: Διπλή επίθεση με πυραύλους σε πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας – Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα

«Αρένα» για τραγωδία Τεμπών: Η εκπομπή της Μαρία Αναστασοπούλου που καθήλωσε τους πάντες – Αποκαλύψεις, μαρτυρίες και απολογισμός ένα χρόνο μετά (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42