search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:29
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν πιάνει η «εξαντλητική δουλειά» για να πειστούν οι… διαφωνούντες 

13.02.2024 08:14
ανδροθλακισ νες

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση με το μήνυμα ότι «δεν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ώστε να απολογείται για το κυβερνητικό αλαλούμ στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», πετάνε από την Χαριλάου Τρικούπη, θέλοντας να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το… χαλί. 

Μέσω επίθεσης προς την κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Χαριλάου Τρικούπη το πρόβλημα που έχει με τους διαφωνούντες βουλευτές για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παρά τον αγώνα που δίνεται φαίνεται ότι στο Κίνημα (αναλογικά) θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο καθώς με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα το καταψηφίσουν 12 με 14 βουλευτές σε σύνολο 32. 

Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι «ο ένας υπουργός Επικρατείας (Σκέρτσος) εισηγείται το σχέδιο νόμου, ο άλλος υπουργός Επικρατείας (Βορίδης) το χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό και ο τρίτος υφυπουργός Επικρατείας (Κοντογεώργης) απαντά πως, όχι, είναι συνταγματικό. Τρεις υπουργοί Επικρατείας δεν μπορούσαν να έχουν συνεννοηθεί πριν έρθει αυτό το σχέδιο νόμου στη Βουλή; Και φταίει το ΠΑΣΟΚ; Κυβερνά το ΠΑΣΟΚ για να απολογείται για αυτό το κυβερνητικό αλαλούμ;» Αυτό θα είναι μάλιστα και το κεντρικό αφήγημα στο δρόμο προς την ψηφοφορία της Πέμπτης. 

Παρά τα εξαντλητικά φροντιστήρια και την έντονη ενημέρωση προς τους βουλευτές όλα δείχνουν πως στο Κίνημα δε θα καταφέρουν να προσέλθουν με πλήρη άποψη στην ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου.

Όσο για τα περί κομματικής ψηφοφορίας ούτε… συζήτηση. 

Διαβάστε επίσης

Τεμπονέρας προς τους επικριτές του: Καμία αμφισβήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μας, προχωράμε όλοι μαζί

Σαν πολλά είναι τα μέτωπα που μαζεύονται για την κυβέρνηση – Έρχονται και οι δικηγόροι;

Με συνθήματα του ΚΚΕ η συγκέντρωση κατά του γάμου των ομόφυλων! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06