search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:26
MENU CLOSE

«Περισσότερο χάος»: Με νέα διαφήμιση η Νίκι Χέιλι απαντά στην κότα και τα… nuggets του Τραμπ

13.02.2024 19:01
Nikki Haley

Η υποψήφια για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νίκι Χέιλι έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα διαφήμιση που επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας έμφαση στο «χάος» που θα επέλθει εάν εκλεγεί ξανά πρόεδρος, μετά το ρεσιτάλ γραφικότητας σε σποτ του πρώην Αμερικανού προέδρου.

«Το χάος που τον περιβάλλει είναι κακό», λέει ο αφηγητής στο βίντεο.

Η διαφήμιση, που χρησιμοποιεί αποσπάσματα από βίντεο με τον Τραμπ να μιλά και να συναντά τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, παραθέτει τα πιθανά αποτελέσματα μιας δεύτερης κυβέρνησης Τραμπ.

«Μια συνολική αύξηση της φορολόγησης κατά 10%. Μεγαλύτερο ρεκόρ χρέους. Μια ρωσική νίκη που θα φέρει περισσότερο πόλεμο. Με έναν κόσμο να φλέγεται και μια κρίση στη χώρα, με τον Τραμπ είναι απλώς περισσότερο χάος», λέει ο αφηγητής.

Μιλώντας με τον παρουσιαστή του ραδιοφώνου Χιου Χιούιτ το πρωί της Τρίτης, η Χέιλι υποστήριξε: «Ένας ανένδοτος πρόεδρος είναι ένας ανασφαλής πρόεδρος».

Η διαφήμιση της Χέιλι έρχεται καθώς η εκστρατεία της για το προεδρικό χρίσμα συνεχίζει να δίνει μάχη, παρά την απώλεια στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στη Νεβάδα. Η πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ έχει κάνει επανειλημμένες και στοχευμένες βολές προς τον εσωκομματικό της αντίπαλο, επικρίνοντας την ψυχική του ικανότητα, αναδεικνύοντας τα νομικά του ζητήματα και εξαπολύοντας επιθέσεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική.

Στη Νότια Καρολίνα, το 75% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είπαν ότι δεν έχει καμία διαφορά το γεγονός ότι Χέιλι κατάγεται από την πολιτεία —όπου υπηρέτησε ως κυβερνήτης— καθώς κατευθύνονται προς τις κάλπες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Το βίντεο ακολουθεί επίσης τα αμφιλεγόμενα σχόλια του Τραμπ για το ΝΑΤΟ το Σαββατοκύριακο σε προεκλογική συγκέντρωση. Είπε ότι, θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να κάνει «ό,τι διάολο θέλει» στα μέλη της συμμαχίας που δεν πληρούν τους στόχους αμυντικών δαπανών.

Η Χέιλι επέκρινε τον Τραμπ για τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας ότι «είναι το είδος του σχολίου που κάνει τον Τζο Μπάιντεν να φαίνεται ξεκάθαρος».

Το σχόλιό του «θα πρέπει να προκαλεί ανατριχίλα στον καθένα», είπε η Χέιλι, προσθέτοντας ότι «στερείται ηθικής σαφήνειας».

Σημειώνεται ότι το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε ένα άκρως υποτιμητικό βίντεο για να επιτεθεί στην μοναδική εναπομείνασα αντίπαλό του.

Σε αυτό η Χέιλι παρουσιάζεται ως… κότα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται πως έχει χάσει όλες τις μέχρι τώρα εσωκομματικές ψηφοφορίες σε πολιτείες όπως η Αϊόβα, το Νιού Χάμσαϊρ και η Νεβάδα.

Ενώ αναφέρεται πως δεν υπάρχει κανένα νόημα να ικανοποιηθεί το αίτημά της για ντιμπέιτ, καθώς βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις και όλοι γνωρίζουν πως θα καταλήξει η υποψηφιότητά της, ένα κουτί με chicken nuggets και το μήνυμα να τσιμπήσουν με ένα πιρούνι την Νίκι Χέιλι, καθώς θεωρείται τελειωμένη, απογειώνει το ρεσιτάλ γραφικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Εργάτες εγκλωβίστηκαν μέσα σε χρυσωρυχείο μετά από κατολίσθηση (Video)

Τουρκία: Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Αττάλεια από την κακοκαιρία – Ένας νεκρός, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια (videos)

Φρέντι Μπελέρης: Φυλάκιση 2,5 ετών προτείνουν οι εισαγγελείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:26