search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:43
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στην αρμόδια ΕΠΕΚΕ σήμερα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων – Η τροπολογία Λινού και ο άγνωστος Χ Πολάκης

13.02.2024 06:04
siriza-new

Το απόγευμα συνεδριάζει η αρμόδια ΕΠΕΚΕ του κόμματος για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια. Εκεί αναμένεται να γίνει ενημέρωση για την προεργασία στις Επιτροπές και να παρουσιαστούν τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Για το αν θα ζητηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ ονομαστική κατά πληροφορίες, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση, και σε κάθε περίπτωση αυτή δεν θα ληφθεί σε επίπεδο ΕΠΕΚΕ.

Φαίνεται πάντως ότι ενδεχόμενο αίτημα (για ονομαστική) να συναρτάται από το πόσο η ηγεσία θα νιώθει ότι έχει την διασφάλιση πως, στην προσπάθεια να εκθέσει την κυβερνητική παράταξη, δε θα βρεθεί εκτεθειμένη η ίδια.

Στέλεχος της ΚΟ εκτιμά ότι ενδεχομένως υπάρχουν 2 – 3 βουλευτές που έχουν προβληματισμούς και είναι «ζορισμένοι» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουν. Ένας εξ αυτών είναι ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης.

Όσο για την βουλευτή του Β. Τομέα Αθήνας Αθηνά Λινού η οποία έχει δημόσια διατυπωμένες ενστάσεις σε σχέση με την παρένθετη κύηση είναι ίσως ενδεικτικό ότι χθες κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που υφίσταται από το 2002 για την παρένθετη κύηση και το οποίο η ΝΔ έχει χαλαρώσει με νόμους της (2014, 2022). Στελέχη εκτιμούν ότι η τελική της στάση θα είναι η υπερψήφιση. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η ίδια θα ζυγίσει για την τελική της στάση και το πώς θα τοποθετηθεί η ΝΔ απέναντι στην συγκεκριμένη τροπολογία, Αν δηλαδή θα αφήνει χαραμάδα υιοθέτησης ή εξέτασης στο άμεσο μέλλον των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει για την προστασία παιδιών και γυναικών, ή θα απορριφθεί κατηγορηματικά.

Άγνωστος Χ φαίνεται να παραμένει ο Παύλος Πολάκης, για τον οποίο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τείνει στο να απέχει. Σε περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί, είναι ερώτημα αν θα μπορούσε να εγείρει ποινή όπως η απομάκρυνσή του από τη θέση του συντονιστή, άλλοι αποφεύγουν να απαντήσουν, άλλοι παραπέμπουν στον «ρεαλισμό», ότι δηλαδή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόλις κατά 4 βουλευτές μεγαλύτερη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, επομένως δεν έχει πολυτέλεια για απώλειες.

Εξ ου και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το θέμα της κομματικής πειθαρχίας που έθεσε ο Στέφανος έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου θέλει ο Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία με πρωτοβουλία Λινού για αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την παρένθετη κύηση

Αγρότες: Το «πακέτο» μέτρων του Μητσοτάκη στη συνάντηση στο Μαξίμου – Πού ποντάρει η κυβέρνηση για να αποτραπεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06