search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:52
MENU CLOSE

Κόντρα Φάμελλου-Σκέρτσου για το κράτος δικαίου – Αίτημα για ονομαστική στο ν/σ για τα ομόφυλα και από τον ΣΥΡΙΖΑ

14.02.2024 15:23
skertsos famellos

Σφοδρή αντιπαράθεση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν στη Βουλή Σωκράτης Φάμελλος και Άκης Σκέρτσος με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει την κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

«Η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει συγχωροχάρτι για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει στόχο να μειώσει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα για να εξυπηρετήσει συμφέροντα που τον έφεραν στην εξουσία», ανέφερε στην παρέμβασή του ο κ. Φάμελλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως φέρνει τώρα το νομοσχέδιο για να καλύψει την κατακραυγή που αναπτύσσεται στο εξωτερικό για θέματα δημοκρατίας στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης από τη στιγμή που μέλη της κυβέρνησης όπως ο Μάκης Βορίδης αλλά και πολλοί γαλάζιοι βουλευτές δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Πόσοι βουλευτές πιστεύουν πως δεν πρέπει να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να υπάρχουν αόρατα παιδιά και γονείς;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ανέχεται και κλείνει το μάτι στο σκοταδισμό. Ο Σωκράτης Φάμελλος διεμήνυσε ότι απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό. 

«Θα είμαστε συνεπείς θα στηρίξουμε τη μεταρρύθμιση, δεν θα προσβάλλουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να δείξουμε τον διχασμό της κυβέρνησης. Με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων προοδευτικών  κομμάτων αυτή η μεταρρύθμιση θα γίνει πράξη, χωρίς τη δική μας ψήφο αυτή η μεταρρύθμιση δεν θα γινόταν», είπε.

Στον Σωκράτη Φάμελλο απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος λέγοντας ότι η ΝΔ είναι καθρέφτης της κοινωνίας και δεν κουνάει σε κανέναν το δάχτυλο. Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε στους κόλπους της τον Πάνο Καμμένο και τώρα τον Παύλο Πολάκη που απειλεί τη Δικαιοσύνη και τώρα έχει το θράσος να κραδαίνει εκθέσεις παντελώς ανυπόστατες. «Εγκάλεσα τους Έλληνες ευρωβουλευτές που συνυπέγραψαν το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί υπάρχει ρητή αναφορά για εξέταση και αξιολόγηση κοινοτικών πόρων. Έχετε δει ποτέ τη ΝΔ να υπογράφει ψηφίσματα για να μην έρθουν στην χώρα μας πόροι;», διερωτήθηκε για να προσθέσει πως το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρριφθεί. 

«Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο σε κανέναν κ. Φάμελλε, αν θέλετε στοιχειωδώς να είστε σοβαροί να καθίσετε να μελετήσετε σοβαρές εκθέσεις για το κράτος δικαίου όπως της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ που έρχονται και τότε να έρθετε να το παραδεχθείτε», ανέφερε αποκαλώντας το ψήφισμα «κουρελόχαρτο» των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

Προηγήθηκε η απόρριψη της ένστασης αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει 3 κόμματα στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Απαντώντας στις επικρίσεις για τις διαφοροποιήσεις στην γαλάζια παράταξη ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η συνοχή της ΝΔ είναι αρραγής, ενώ επιτέθηκε στη Νίκη που σύρθηκε όπως είπε πίσω από τους Σπαρτιάτες, ένα κόμμα που ελέγχεται ότι αποτελεί βιτρίνα ενός εγκληματία. Απευθύνθηκε και κατά της Ελληνικής Λύσης λέγοντας ότι εργαλειοποιεί τη θρησκεία με μια στάση ακραία και ανέντιμη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 16 βουλευτών του κόμματος για τη ρατσιστική επίθεση Μπέου στον Τετέι

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Ψεύδεται ο Καραμανλής – Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο απαράδεκτος κ. Μαρκόπουλος: Οι νουθεσίες σε Αποστολάκη, η ειρωνεία σε Πέρκα – το καυστικό σχόλιο Χατζηνικολάου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:46