search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:57
MENU CLOSE

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

14.02.2024 13:00
putin_new

Διαψεύδει το Κρεμλίνο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε μέσω μεσολαβητών στις ΗΠΑ κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία.

Τις πληροφορίες είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

«Όχι, δεν είναι αλήθεια», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς εάν αληθεύει το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ρωσία υπέβαλε προτάσεις για ειρήνη.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του 2023 ο Πούτιν έστειλε μηνύματα στην Ουάσινγκτον μέσω μεσολαβητών, όπως οι Άραβες εταίροι της Μόσχας στη Μέση Ανατολή, ότι είναι έτοιμος να εξετάσει μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, όπως δήλωσαν ρωσικές πηγές στο Reuters.

Οι μεσολαβητές συναντήθηκαν στην Τουρκία στα τέλη του 2023, σύμφωνα με τρεις ρωσικές πηγές, και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν τηλεφώνησε στον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, τον Γούρι Ουσάκοφ, τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε τονίσει ότι η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη».

Διαβάστε επίσης:

Βαλτική: Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη – Πώς κυνηγούσαν οι άνθρωποι την εποχή του Λίθου (Photos)

Αυστραλία: Ένας νεκρός και 285.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα εξαιτίας κακοκαιρίας και πυρκαγιών

Χιλή: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31