search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:47
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία, ενόψεις της εκλογής συνέδρων το Σαββατοκύριακο – Επί τάπητος η ηλεκτρονική ψηφοφορία

14.02.2024 06:52
συριζα νες

Μπορεί σήμερα να ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η πλέον ενδιαφέρουσα συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (αύριο η ψήφιση), ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει λιγότερο από δέκα μέρες από το Συνέδριό του και τα θέματα της προετοιμασίας συνεχίζουν να τρέχουν. Έτσι, στις 14:30 συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία, εν όψει του Συνεδρίου, με πιο άμεσο ζήτημα αυτό της εκλογής νέων συντονιστικών των οργανώσεων, Νέων Νομαρχιακών και αντιπροσώπων για το Συνέδριο, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί το θέμα της πρότασης του προέδρου να υπάρχει παράλληλα με την φυσικά παρουσία η δυνατότητα και για ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζήτημα το οποίο έχει παρουσιάσει εμπλοκή.

Την προηγούμενη εβδομάδα η πρόταση του προέδρου μεταφέρθηκε από τους Γραμματείς στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Ωστόσο συνάντησε γενικευμένες αντιδράσεις, με τους “νεοπροεδρικούς” να αποτρέπουν την ψηφοφορία που ζητούσε ο Χρήστος Σπίρτζης, που θα επέτρεπε την καταγραφή του ότι  η πρόταση δεν περνάει.

Παρά ταύτα ο πρόεδρος μέχρι χθες τουλάχιστον φερόταν να επιμένει στην πρότασή του. 

Όμως, πέραν των όποιων άλλων ενστάσεων περί διαβλητότητας, έχουν τα στελέχη της ΚΟΕΣ που αντιδρούν, οι Γραμματείς φαίνεται πως έχουν διαπιστώσει και μεταφέρει στον πρόεδρο ότι υπάρχει και τεχνικό ζήτημα, ότι δηλαδή η πλατφόρμα του i syriza δεν μπορεί να σηκώσει την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για αναζήτηση λύσεων, καθώς το Σαββατοκύριακο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι τριπλές κάλπες, πλησιάζει.

Είναι με ερωτηματικό αν θα σχολιαστεί η χθεσινή πρωτοβουλία του προέδρου να δώσει το “παρών” στην εκδήλωση της ΕΦΣΥΝ, με Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη, από την οποία το κόμμα όλες τις προηγούμενες μέρες τηρούσε αποστάσεις, κινούμενο μεταξύ υποβάθμισης και αποδοκιμασίας. Είναι μία ακόμη φορά που ο πρόεδρος αιφνιδιάζει τα κορυφαία στελέχη, είτε αυτά ανήκουν στην “αυλή” του είτε όχι.

Διαβάστε επίσης

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη – Ευρεία πλειοψηφία για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση προαναγγέλλει ο Πολάκης και απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Μητσοτάκης σε Χρήστου και Μακρυγιάννη: Μας κάνετε υπερήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:45