search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:42
MENU CLOSE

Γάμος ομοφύλων: Άγριες κόντρες στη Βουλή – Σκέρτσος εναντίον Κουτσούμπα και Ελληνική Λύση εναντίον Σπαρτιατών

15.02.2024 12:50
GAMOS-OMOFYLWN-KONTRES-VOULI

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους με τις κόντρες και τις αψιμαχίες να είναι συνεχείς, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίζεται το βράδυ.

Κόντρα Κουτσούμπα – Σκέρτσου

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν Δημήτρης Κουτσούμπας και Άκης Σκέρτσος.

Η αρνητική στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας που έκανε λόγο για θέσεις και απόψεις ολοκληρωτικές και μονολιθικές.

«Το ΚΚΕ δε δίνει άλλοθι επίπλαστης προοδευτικότητάς στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως κάνουν οι υπόλοιπες συνιστώσες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κάνοντας γνωστό πως θα καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα οι κατηγορίες περί δήθεν ομοφοβίας του κόμματος του, «προέρχονται από βαθιά συστημικές και εχθρικές προς το ΚΚΕ δυνάμεις με αριστερό προσωπείο, οι οποίες κάνουν διαστρέβλωση των θέσεών του με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να μη γνωρίζει τις πρωτοβουλίες του Περισσού».

Ολοκληρωτική, απολιθωμένη και μονολιθική, χαρακτήρισε την άποψη που διατύπωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, εκφράζοντας τη λύπη του για τη στάση που τηρεί το ΚΚΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας για οπορτουνισμό και τυχοδιωκτισμό, αποδίδοντας τα όσα είπε «στην ανάγκη του να απολογηθεί στους βουλευτές και στο εκλογικό σώμα της ΝΔ που διαφωνεί μαζί του χωρίς να έχει καμία διάθεση ομοφοβίας ή τρανσοφοβίας».

«Σφάχτηκαν» Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες

Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες που βρίσκονται εδώ και μήνες στα κάγκελα, “σφάχτηκαν” με αφορμή τον χαρακτηρισμό “εθνικός γελωτοποιός” και “απατεώνας” για τον Κυριάκο Βελόπουλο που του απέδωσε ο Βασίλης Στίγκας.

“Πήραμε μια μικρή γεύση από τον εθνικό μας γελωτοποιό”, είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών για να προσθέσει πως “δεν έχει τη στοιχειώδη μόρφωση και ευγένεια να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο. Εγώ κυρίες και κύριοι είμαι περήφανος γιατί από 13 ετών έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές, αυτό που δεν έχω κάνει είναι απατεώνας όπως είναι ο Βελόπουλος με δικαστικές και αμετάκλητες αποφάσεις”.

Στον Βασίλη Στίγκα θέλησε να απαντήσει ο Παύλος Σαράκης, λέγοντας οτι ο κ. Στίγκας δεν δικαιούται να ομιλεί.

“Είστε πειρατής ενός κόμματος που τον αποδοκιμάζουν οι βουλευτές του και τον καταμηνύουν ως συκοφάντη και εξυπηρετεί δόλια συμφέροντα του Μαξίμου, ενώ τον αποδοκιμάζουν οι ψηφοφόροι που τον λένε προδότη”.

Δεν ανακάλεσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών που επέμεινε στις καταγγελίες του. “Πάει πολύ να μας κατηγορεί εμάς ο Βελόπουλος που έχει ψηφίσει μνημόνια έχει καταδικάσει τη χώρα στον όλεθρο. Είναι καταδικασμένος με αμετάκλητη απόφαση;”, είπε.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Άδωνη Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Τέμπη: Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Κώστας Αγοραστός

Καιρίδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Ο νόμος έχει σημασία και στον γεωστρατηγικό ανταγωνισμό»! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06