search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:56
MENU CLOSE

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Μαχητικό μήνυμα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια έστειλαν οι φοιτητες (Photos/Videos)

15.02.2024 17:01
foitites-new2

Με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διαδήλωσαν οι φοιτητές της Αθήνας, μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και σωματεία εργαζομένων.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Από την πλευρά τους οι μαθητές με το πανό τους έστειλαν και αυτοί το μήνυμά τους στην κυβέρνηση: «Έχετε απέναντι όλους τους μαθητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές».

Παράλληλα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ανέφεραν και ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί! Οι πολιτικές τους δολοφονούν εμάς και το μέλλον μας», ανοίγοντας πανό μπροστά από την Βουλή, που καλεί στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στο σημείο του εγκλήματος στις 24 Φλεβάρη, αλλά και στην πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 14.00 και μία ώρα μετά έφτασε στο Σύνταγμα. Ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν επεισόδια μετά τις 16.00.

Ξεχωριστές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν η μεγάλη πορεία φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων πέρασε έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στη θέα της μεγάλης πορείας, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, αλλά και μέλη του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, που κρατούσαν πανό που έγραφε «Νίκη στον αγώνα των φοιτητών», ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Νωρίτερα, λόγω του συλλαλητηρίου η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου αλλά και στους γύρω δρόμους.

Δυναμικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Καμάρα και από εκεί με πορεία στους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή, με στάση μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο.

Στην κινητοποίηση μαζικό παρόν έδωσαν για άλλη μια φορά μαθητές, διδάσκοντες και οι άλλοι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων.

Η πορεία, συνεχίστηκε με επόμενο σταθμό το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές έγραψαν με κόκκινη μπογιά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί- απεργία στις 28/2».

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Τα ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο του πανεπιστημίου – Έκαναν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης (Videos)

Δράμα: Νεκρός 62χρονος μετά από έκρηξη σε αποθήκη εγκαταλελειμμένου λατομείου (photos)

Ποινή φυλάκισης 15 ετών στην 30χρονη μητέρα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:53