search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Ρόδος: Στο ειδώλιο καθηγήτρια που κατηγορείται ότι χτύπησε παιδί στο φάσμα του αυτισμού

16.02.2024 17:57
sxoleio_dimotiko
Eurokinissi

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει στις 8 Μαρτίου μία εκπαιδευτικός που κατηγορείται για σωματική βλάβη σε βάρος παιδιού στο φάσμα του αυτισμού.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, της αποδίδεται ότι την 1η Μαρτίου 2022 από πρόθεση προκάλεσε κάκωση σε ανήλικο το οποίο βρισκόταν υπό την προστασία της και συγκεκριμένα, ενώ εργαζόταν ως γυμνάστρια σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην νότια πλευρά του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, χτύπησε στο πρόσωπο ανήλικο μαθητή της προκαλώντας του ερυθρότητα δέρματος, ήπιο οίδημα αμφοτέρων ζυγωματοπαρειακών χωρών και οπίσθιας τραχηλικής χώρας, εκχύμωση παρειακής χώρας και εκχύμωση δεξιάς πηχεοκαρπικής.

H μητέρα διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένο και σύμφωνα με όσα και της μετέφερε το ίδιο το παιδί το είχε χτυπήσει η εκπαιδευτικός.

Είχε δέσει τα πόδια του παιδιού

Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι ενημέρωσε τότε την διευθύντρια του σχολείου που αμφισβήτησε την καταγγελία και υποστήριξε ότι στην αρχή της σχολικής χρονιάς η ίδια εκπαιδευτικός είχε δέσει τα πόδια του μικρού στο σχολείο κατά την ώρα της γυμναστικής και όταν είχε ερωτηθεί τι έχει συμβεί το παρουσίασε ότι το έκανε για παιχνίδι!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μητέρα, το παιδί όντας στο φάσμα του αυτισμού δεν λέει ποτέ ψέματα και ήταν διαρκώς στεναχωρημένο και εμφανώς φοβισμένο.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται λέγοντας ότι το παιδί χτυπήθηκε μόνο του και ότι η ίδια το σήκωσε ενώ η ΕΔΕ που διενεργήθηκε προς έλεγχο του περιστατικού ήταν απαλλακτική.

Διαβάστε επίσης:

Αποφασισμένοι οι αγρότες για «απόβαση» με τρακτέρ στην Αθήνα, παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη – Kαι φοιτητές στη μετωπική με την κυβέρνηση

Αίγυπτος: Ετοιμάζει προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορα με τη Γάζα για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους

Μακελειό στη Γλυφάδα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Μαρίας Καρνέση και του Αντώνη Βλασσάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:57