search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:55
MENU CLOSE

Φον ντερ Λάιεν: Υποψήφια για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν

19.02.2024 15:31
ursula von der leyen

Tην πρόθεσή της να διεκδικήσει μια δεύτερη στην ηγεσία της Κομισιόν γνωστοποίησε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στα μέλη του CDU στη Γερμανία.

Το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματο πρότεινε σήμερα ομόφωνα την φον ντερ Λάιεν για το χρίσμα του επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Φρίντριχ Μερτς.

Η απόφαση του ΕΛΚ θα ληφθεί στο συνέδριό του, στις 6-7 Μαρτίου στο Βουκουρέστι και ο κ. Μερτς τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είναι επίσης ομόφωνη για το πρόσωπο της κυρίας φον ντερ Λάιεν, «ώστε να έχουμε μια σαφή πρόταση και σε ό,τι αφορά το πρόσωπο».

Ο αρχηγός του CDU εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρώτη θητεία της προέδρου της Επιτροπής, τονίζοντας τον ρόλο της στην διαχείριση της πανδημίας, της ύφεσης που την ακολούθησε και τον πόλεμο στην Ουκρανία και σημείωσε ότι οι μεγάλες προκλήσεις και των επόμενων ετών για την ΕΕ αφορούν την εγγύηση από τη μία πλευρά της ασφάλειας και από την άλλη της ευημερίας των πολιτών της.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβες» από τη χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Ο Πούτιν σκότωσε τον άνδρα μου, κρύβουν το πτώμα για να καλύψουν το έγκλημα» (video)

Ντόναλντ Τραμπ: Λάνσαρε παπούτσια on line και έγιναν ανάρπαστα (Video/Photos)

Βρετανικό Μουσείο: Η ιστορία του «Κλεμμένου Φίλου» – Η κλοπή από το Νησί του Πάσχα και η καμπάνια για επαναπατρισμό (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:55