search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Κοινή επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας της Φον Ντερ Λαϊεν από Μητσοτάκη και Τούσκ

19.02.2024 22:01
MITSOTAKIS_TOUSK
Eurokinissi

Κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen) για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέγραψε εκ μέρους του ΕΛΚ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska Ντόναλτ Τουσκ (Donald Tusk).

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της κ. Φον Ντερ Λαϊεν, και ανέφερε συγκεκριμένα:

“Ο φίλος μου @donaldtusk και εγώ έχουμε την τιμή να προτείνουμε @vonderleyen ως επικεφαλής υποψήφια του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι σταθερά αφοσιωμένη στην προώθηση των κοινών μας αξιών και στην προστασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης. Έχει την εμπιστοσύνη μας.”

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ ο κ. Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του σημειώνουν: “Εκ μέρους του Platforma Obywatelska και της Νέας Δημοκρατίας, προτείνουμε την Ursula von der Leyen ως επικεφαλής υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα δύο κόμματά μας αναγνωρίζουν την ηγετική της ικανότητα, το βαθύ αίσθημα δέσμευσης και την αποφασιστικότητά της κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της. Από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 έως την εξασφάλιση κοινών εμβολιασμών για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, έως την ιστορική συμφωνία για τη διευκόλυνση ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η Ursula von der Leyen υπήρξε διαχειριστής των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας, διασφαλίζοντας την αλληλεγγύη και την ενότητα σε ολόκληρη την ήπειρό μας, ιδίως απέναντι στις προκλήσεις που έφερε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η Platforma Obywatelska και η Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται και πάλι σε σταθερά και ικανά χέρια για τον επόμενο θεσμικό κύκλο με την Ursula von der Leyen στο τιμόνι της”.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης στο LSE: Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δουλέψει σωστά, σήμερα δεν θα ήμουν πρόεδρος (Live)

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Στην Αθήνα θα κατέβει λογικός αριθμός τρακτέρ σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία

Μητσοτάκης προς τους αγρότες: Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω, ξεπεράσαμε τα όρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09