search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 03:21
MENU CLOSE

Μανώλης Μαυρομμάτης: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση – Παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια – Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

19.02.2024 15:33
mavrommatis-new

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς μαζί με τη σύζυγό του μετά από φωτιά που έπιασε τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι τους στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, η απόφαση να διασωληνωθεί ο Μανώλης Μαυρομμάτης ελήφθη, καθώς παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια. 

Ο 83χρονος αθλητικογράφος, που έχει υποστεί 18% εγκαύματα στο σώμα του, ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο χθες, αργά το βράδυ, η κατάσταση του επιδεινώθηκε και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση προκειμένου να τον σταθεροποιήσουν. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Και η σύζυγος του αθλητικογράφου ηθοποιός Ρένα Βενιέρη, βρίσκεται από χθες διασωληνωμένη στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου, καθώς φέρει εγκαύματα στο 40% της επιφανείας του σώματός της.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου του ζευγαριού στο Κολωνάκι. Η φωτιά όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε από την κουζίνα. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν αμέσως 3 οχήματα και 12  πυροσβέστες, ενώ σε λίγα μόνο λεπτά έφτασε και το ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που εφημέρευε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής

Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ:  Στάσεις εργασίας στη Αθήνα και 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια την Πέμπτη

Λαμία: Νεκρός 42χρονος πεζός που μόλις είχε φύγει από το νοσοκομείο – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Γρεβενά: Πέθανε ξαφνικά 53χρονη παιδίατρος του Νοσοκομείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19