search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:12
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Έχει την «ισχυρή πεποίθηση» ότι ο Χάρι δεν μπορεί να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά του

19.02.2024 15:36
harry charles

Οι εικασίες και οι φήμες που ανέκυψαν με την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου σχετικά με το ποιος θα αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις του και ειδικά για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο πρίγκιπας Χάρι, μπήκαν στον πάγο καθώς πηγές κοντά στον Κάρολο δήλωσαν πως δεν υπάρχει επιστροφή για τον Χάρι «με κανένα τρόπο».

Οι ίδιες πηγές ωστόσο διευκρινίζουν πως αυτό δεν σημαίνει πως ο Κάρολος δεν είναι πρόθυμος να αποκαταστήσει τη σχέση με τον μικρότερο γιο του.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συμμερίζεται επίσης αυτή την άποψη – αν και το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι ο ίδιος επικεντρώνεται στην επιστροφή στα καθήκοντά του μετά από ένα διάλειμμα για να φροντίσει τη σύζυγό του μετά την εγχείρησή της τον περασμένο μήνα.

Τροφή στις φήμες ότι ενδεχομένως να επίκειται μια επιστροφή του Χάρι, έδωσε δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο δούκας του Σάσεξ είναι πρόθυμος να αναλάβει έναν «προσωρινό βασιλικό ρόλο» για να στηρίξει τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Ο πρίγκιπας είχε πει σε φίλους του ότι θα ήταν ευτυχής να «αναλάβει κάποιον βασιλικό ρόλο όσο ο πατέρας του δεν είναι καλά».

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές απορρίπτουν εντελώς μια τέτοια πιθανότητα, λέγοντας ότι είναι λανθασμένο να υπονοείται ότι έχουν γίνει οποιεσδήποτε συζητήσεις για το θέμα, ακόμη και σε περιστασιακό επίπεδο.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Κάρολος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια συμφωνούν ότι οι όροι της λεγόμενης «Συνόδου Κορυφής του Σάντριγχαμ» ισχύουν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, τον Ιανουάριο του 2020, η αείμνηστη βασίλισσα κατέστησε σαφές ότι η επιθυμία του εγγονού της να ζει πότε επωφελούμενος των βασιλικών προνομίων και πότε όχι, ήταν ανεφάρμοστη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επέμενε ότι ο Χάρι πρέπει να εγκαταλείψει τις βασιλικές του σχέσεις εάν ήθελε να επιδιώξει επιχειρηματικές συμφωνίες στο εξωτερικό. Μια πηγή είπε: «Οι όροι της συμφωνίας ήταν πολύ σαφείς και τίποτα από όσα συνέβησαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας του Βασιλιά, δεν το άλλαξαν».

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Ξεκούκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο του άντρα και της γυναίκας» (Video)

Famagusta: Το Twitter «υποκλίνεται» στον Γρηγόρη Βαλτινό για την ερμηνεία του

Έμα Στόουν – BAFTA: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στη μητέρα της – «Χωρίς εκείνη, τίποτα δεν θα υπήρχε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01