search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:16
MENU CLOSE

Αγρότες: Στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ – Με πλοία και πούλμαν από όλη τη χώρα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (photos/videos)

20.02.2024 13:33
sintagma agrotes

Στην Αθήνα βρίσκονται οι πρώτοι αγρότες που έφτασαν με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τη 1:30 άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ απο την Εύβοια.  

Γύρω στη 1 το μεσημέρι το κονβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα. 

Tα πρώτα τρακτέρ πέρασαν περίπου στις 13.30 την Λεωφόρο Καβάλας με κατεύθυνση προς το κέντρο.

Από κάθε γωνιά της χώρας, εκατοντάδες αγρότες καταφθάνουν στην πρωτεύουσα από νωρίς το πρωί με κάθε μέσο, με πλοία και λεωφορεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το 2ο γκρουπ με τα 78 τρακτερ πέρασε από τον ΣΕΑ Βαρυμπόμπης και κινείται προς Αθήνα, ενώ το τρίτο γκρουπ με 50 τρακτέρ βρίσκεται στα διόδια Αφιδνών.

Οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στην τελική ευθεία για να φτάσουν στην Αττική.

Εκεί πάνω σε μια γέφυρα, βρίσκονται αγρότες από την Αθήνα και την Εύβοια που περιμένουν τους συναδέλφους τους που έρχονται με τα τρακτέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες εννέα από αυτά τα τρακτέρ ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:30 με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Όσον αφορά τους αγρότες της Πελοποννήσου, αυτοί σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένονται από ώρα σε ώρα στο ΣΕΑ Μεγάρων. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και περίπου 40 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση του απογεύματος.

Το κονβόι των τρακτέρ, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας, με προορισμό το Σύνταγμα και λίγο πριν τις 12:00 έφθασε στα διόδια των Αφιδνών όπου έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις με την αστυνομία για την πορεία τους μέσα στην πρωτεύουσα.

Οι περισσότεροι χθες το βράδυ διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας υπολογίζοντας το τεράστιο οικονομικό κόστος της κινητοποίησης τους, για την κάθοδο προς την Αθήνα. “Το κόστος που κατεβαίνουμε στην Αθήνα δεν είναι μικρό. Η κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Θέλει 300 ευρώ να κατέβει ένα μηχάνημα στην Αθήνα” τόνισε ένας εκ των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη έως και το Κάστρο Βοιωτίας ανέρχονται σε 60. Ωστόσο, στα διόδια ενώθηκαν μαζί τους και τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Εύβοιας.

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα φθάνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Στη Λεωφόρο Αθηνών μέλη του ΣΑΤΑ περιμένουν με τα ταξί τους τους αγρότες με τα τρακτέρ. Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλείνοντας τη δεξιά λωρίδα, ώστε οι οδηγοί να μπορέσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ τίθενται σταδιακά από αυτή την ώρα και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ ενώ αναμένεται να κλείσουν μία σειρά από κεντρικοί δρόμοι.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, επισημαίνει ότι όσοι θα πρέπει να μετακινηθούν στις περιοχές που έχουν ληφθεί έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση του μετρό.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που σκότωσε τη φίλη του – Τι είπε στην απολογία του

Βόλος: Νέο επεισόδιο ενδοσχολικής βίας – Στο νοσοκομείο δύο μαθητές μετά από ξυλοδαρμό

Ρόδος: Συνελήφθη δάσκαλος καράτε μετά από καταγγελία 15χρονης για ασέλγεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:15