search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Καιρίδης: «Γρήγορες εκδόσεις αδειών για εργάτες γης» – Ευνοούνται οι μεγαλοπαραγωγοί (Video)

20.02.2024 13:15
Untitled design

Τη στρατηγική του υπουργείου του για την έλλειψη εργατών γης ξεδίπλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.

Ωστόσο οι λύσεις που προτείνει, κατά κοινή ομολογία, ευνοούν τους μεγαλοπαραγωγούς, σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών οι οποίοι εξοντώνονται από το κόστος καυσίμων και ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη η στρατηγική του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος περιλαμβάνει, πέρα από την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας για την παροχή νόμιμης απασχόλησης στους ήδη διαμένοντες εδώ και χρόνια, μετανάστες που έχουν προσφορά εργασίας, τη σύναψη διμερών συμφωνιών εργασιακής κινητικότητας με φίλες χώρες όπως η Αρμενία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ινδία, το Βιετνάμ, και οι Φιλιππίνες.

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε στις 9 Φεβρουαρίου και ήδη έχουμε 2.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, θα αυξηθούν αρκετά περισσότερο. Με τους 2.000 δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, στη Βουλή είπαμε ότι υπολογίζουμε περίπου 30.000 εν δυνάμει δικαιούχους» ανέφερε ο υπουργός ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τις ελλείψεις σε περίπου 200.000.

«Το δεύτερο βήμα είναι οι διμερείς συμφωνίες με φίλες χώρες, όπως Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία από την Ευρώπη, Ινδία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες από την Ασία … είναι έξι τον αριθμό και στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης. Θα αμείβονται με τα μεροκάματα της αγοράς», κατά τον κ. Καιρίδη.

«Πρέπει να δούμε και τον διοικητικό μηχανισμό της νόμιμης μετανάστευσης, έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών διαμονής, όπου εμπλέκονται οι αποκεντρωμένες διοικήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, τα προξενεία του υπουργείου Εξωτερικών … είμαστε πολύ πίσω», σύμφωνα με τον υπουργό.

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που σκότωσε τη φίλη του – Τι είπε στην απολογία του

Βόλος: Νέο επεισόδιο ενδοσχολικής βίας – Στο νοσοκομείο δύο μαθητές μετά από ξυλοδαρμό

Ρόδος: Συνελήφθη δάσκαλος καράτε μετά από καταγγελία 15χρονης για ασέλγεια

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:36