search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:33
MENU CLOSE

Μαρία Καρυστιανού: Έσπασε το φράγμα των 500.000 υπογραφών το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης 

20.02.2024 16:51
karistianou 887- new

Περισσότερες από 500.000 υπογραφές συγκέντρωσε το διαδικτυακό ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας και η οποία συγκλόνισε τόσο με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επόμενος στόχος η συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών, και συνεχίζεται εδώ.

Διαβάστε επίσης:

«Βουλιάζει» το Σύνταγμα από τα τρακτέρ των αγροτών για το μεγάλο συλλαλλητήριο – «Στα μπλόκα θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς»

H μεγάλη πορεία των τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας – Βίντεο και από το κονβόι στην Πανεπιστήμιου – Τρακτέρ και κόρνες

Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12, μεταξύ των οποίων Δούρου και Ψινάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:32