search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Άδικο το περιεχόμενο της επιστολής Κασσελάκη – Η αρνητική δημοσιότητα ξεκίνησε από τον πρόεδρο και την ομάδα του (video)

20.02.2024 10:59
RAGKOUSISYANNIS_new

«Σε καμία περίπτωση δεν αντιπολιτευόμαστε τον πρόεδρό του κόμματός μας», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως κατά την άποψή του «καλώς υπάρχει το ερωτηματολόγιο» εξέφρασε ωστόσο τη διαφωνία του με το timing.

«Είμαστε παραμονές του συνεδρίου το οποίο είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία μεγάλη αντεπίθεση ανάκαμψης για να αποφύγουμε τα άσχημα σενάρια που καταγράφονται και στις δημοσκοπήσεις», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς μπλέξαμε και σε συζητήσεις για το αν πρέπει να υπάρχει ή όχι ερωτηματολόγιο παραμονές του συνεδρίου, προσωπικά πιστεύω ότι καλώς υπάρχει το ερωτηματολόγιο και πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα μέλη με κάθε τρόπο αλλά βεβαίως να δώσουμε και στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. Δεν συμφωνώ με τον κ. Κασσελάκη για την στιγμή που αποφάσισε να γίνει. Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την πρόθεση της ηγεσίας να συζητήσει για το όνομα του κόμματος. (…) Όταν εξελέγη ο κύριος Ανδρουλάκης έκανε ένα δημοψήφισμα στο κόμμα του για το όνομα και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ».

«Όταν ο Πρόεδρος βάζει προσυνεδριακά τέτοια ζητήματα πάει να πει ότι τον απασχολούν. Άπαξ και τον απασοχλούν άνοιξε η συζήτηση, δεν κρατιέται αυτό τώρα. Προσπαθούμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει», είπε για να συμπληρώσει «εννοώ όλες αυτές οι εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες…» είπε σε άλλο σημείο.

«Δεν θέλω κανείς να είναι απαισιόδοξος. Η έννοια μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι όρθιος και όχι να τον καταστρέψουμε».

«Δεν μπορεί να μας κατηγορεί για κάτι που δεν υφίσταται…»

«Δεν είναι σωστό, είναι άδικο το περιεχόμενο η επιστολή Κασσελάκη. Σήμερα είμαστε πρωτοσέλιδο σε πολλά μέσα, αυτό δεν είναι επιλογή κανενός μας, αν η απόφαση για το ερωτηματολόγιο δεν είχε ληφθεί λίγο πριν το συνέδριο και αν εχθες δεν είχαμε πάρει μία τέτοια επιστολή δεν θα ήμασταν σήμερα σε 7 πρωτοσέλιδα αρνητικής δημοσιότητας για εμάς. ο πρόεδρος επέλεξε να μην απαντήσει στην κυρία Γεροβασίλη αλλά συνολικά στα μέλη της ΠΓ. Εμείς οι 17 που ζητήσαμε τη συνεδρίαση του οργάνου δεν είχαμε συγκεκριμένη ατζέντα. […] Το συνέδριο έχει να κάνει με τα μέλη, όχι για τα στελέχη. Η έννοια μας δεν είναι να διαλύσουμε το κόμμα, όλοι θέλουμε να βάλουμε πλάτη».

«Ήταν εντελώς λάθος και αβάσιμο (σ.σ. η επιστολή) του κ. Κασσελάκη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, με πρώτο τον κ. Κασσελάκη, είναι όλα να πηγαίνουν καλά και να μην δίνονται αφορμές» πρόσθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης και συμπλήρωσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «δεν μπορεί να μας κατηγορεί για κάτι που δεν υφίσταται…».

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για πρόταση μομφής»

Σχετικά με τις πληροφορίες για την πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως «δεν τέθηκε ποτέ θέμα για πρόταση μομφής».

«Η αρνητική δημοσιότητα δεν προήλθε από εμάς –από την πολιτική γραμματεία-, αλλά από πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον πρόεδρο και από την ομάδα του», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη «να πάρει ως ηγέτης του κόμματος τις απαραίτητες πρωτοβουλίες να επανέλθει η ηρεμία και η νηφαλιότητα στα οργανα, να πάμε στο συνέδριο εξωστρέφειας και να σταματήσει η αρνητική δημοσιότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μηνύματα Κασσελάκη σε αντιφρονούντες και Μητσοτάκη: «Δεν θα παραιτηθώ ακόμα και αν χάσουμε με 20 μονάδες» – Τι είπε για Τσίπρα (Video)

Πέτρος Παππάς: Αυτοκτονική μία πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκρηκτικοί διάλογοι, οι κόντρες και οι αιχμές στην ταραχώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Τι είπαν τα στελέχη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:37