search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:43
MENU CLOSE

The Beatles: Ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες έχει στα σκαριά τέσσερις ταινίες, που θα αφηγούνται την πορεία των «Σκαθαριών» (photos/videos)

21.02.2024 11:34
beatles_2102_1920-1080_new
credit: AP

Μία διαφορετική προσέγγιση της πολύκροτης ιστορίας των Beatles επιχειρεί ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, ο οποίος έχει στα σκαριά τέσσερις ταινίες, που θα αφηγούνται την πορεία της σπουδαίας μπάντας – η κάθε μία από την οπτική γωνία των τεσσάρων μελών της.

Ο σερ Πολ ΜακΚάρντεϊ, ο Ρίνγκο Σταρ και οι οικογένειες του Τζον Λένον και του Τζορτζ Χάρισον έχουν ήδη δώσει την συγκατάθεσή τους για τις τέσσερις ταινίες.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε ότι «τον τιμά να αφηγηθεί την ιστορία της πιο σπουδαίας ροκ μπάντας όλων των εποχών» και πρόσθεσε ότι είναι «ενθουσιασμένος από την πρόκληση».

Οι ταινίες που θα έχουν ως παραγωγούς τις εταιρίες Sony και Street Productions θα είναι έτοιμες για να προβληθούν στους κινηματογράφους το 2027.  Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο αν θα προβληθούν συγχρόνως ή η μία μετά την άλλη. Πάντως η Sony έκανε λόγο για «καινοτόμο τρόπο διανομής», που θα ανακοινωθεί αργότερα.

credit: AP

Είναι η πρώτη φορά που οι Beatles και η εταιρία τους, Apple Corps δίνουν δικαιώματα για την πλήρη αφήγηση της ιστορίας της μπάντας.

Τον περασμένο χρόνο οι Beatles παρουσίασαν αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «το τελευταίο τραγούδι», με τίτλο «Now and Then», που γράφτηκε από τον Λένον το 1978, αλλά ολοκληρώθηκε χάρη στην τεχνολογία, καθώς τα φωνητικά αντιγράφηκαν από μία κασέτα-demo της εποχής. Το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των πωλήσεων στη Βρετανία τον Νοέμβριο.

credit: AP

Η Apple Corps ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα νέα φιλμ «θα διερευνούν τη μοναδική ιστορία του καθενός εκ των “Σκαθαριών” και θα τα φέρνει κοντά με κατάλληλα σαγηνευτικό και καινοτόμο τρόπο».

«Θέλουμε να είναι μια μοναδική και επική κινηματογραφική εμπειρία», δήλωσε η παραγωγός Νταμ Πίπα Χάρις.

credit: AP

Οι Beatles δεν είναι ξένοι με την μεγάλη οθόνη, καθώς πρωταγωνίστησαν σε αρκετές δικές τους ταινίες ήδη από τη δεκαετία του 1960- από την κωμωδία «A Hard Day’s Night», μέχρι τη σουρεαλιστική ψυχεδέλεια του «Yellow Submarine».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ενέπνευσαν δεκάδες αφιερώματα, με πιο χαρακτηριστικό το «I Wanna Hold Your Hand». Ίσως όμως το καλύτερο αφιέρωμα να είναι το «Backbeat», που γυρίστηκε το 1994 από μία ανεξάρτητη παραγωγή, που προσέγγισε την ιστορία των Beatles πριν γίνουν διάσημοι, όταν ακόμα στο μπάσο ήταν ο Στιούαρτ Σάτκλιφ. Το αφιέρωμα αυτό βασίστηκε στο βιβλίο του δημοσιογράφου Άλαν Κλέισον, ο οποίος αργότερα εξέδωσε ένα ηχητικό αφήγημα σε τέσσερα μέρη, προσεγγίζοντας την ιστορία των Beatles από την οπτική γωνία του κάθε μέλους… Εγχείρημα που προφανώς θυμίζει την τετραλογία που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Παπουλάκου: Νέο τραγούδι – «Με το μυαλό και την καρδιά»

Μπερλινάλε: Σινεμά, λάμψη… ακροδεξιά

BAFTA 2024: «Σάρωσε» με πέντε βραβεία το «Poor Things» – Καλύτερη ταινία το «Oppenheimer»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42